Spring naar content

Zorg en welzijn op één lijn

Ook als je ongeneeslijk ziek bent, of kwetsbaar op leeftijd, wil je leven volgens je eigen wensen en waarden. Dat verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, maar kan ook nieuwe, opeenvolgende problemen voorkomen, zoals eenzaamheid en arbeidsongeschiktheid. Toch is het in de praktijk niet vanzelfsprekend, zo’n integrale, tijdige aanpak vanuit de vier dimensies van palliatieve zorg. Terwijl een hechte samenwerking tussen zorg en welzijn keihard nodig is – ook omdat het aantal beroepskrachten en mantelzorgers afneemt. Daarom organiseren Agora en Movisie proeftuinen. En met succes.

Lees meer over de proeftuinen

Zinvol samenwerken, zó doe je dat

Léven tot het einde, daar geloven wij in bij Agora. Graag vertellen we je alles over het belang ervan, en hoe je dit in de praktijk organiseert. Maar wie kunnen dit beter uitleggen dan de proeftuin-deelnemers zelf? We verzamelden hun verhalen. Van wijkverpleegkundige tot burgemeester. En van huisarts tot vrijwilliger.

Proeftuin Oude IJsselstreek

  • Volgens burgemeester Otwin van Dijk is er meer vertrouwen tussen de disciplines en worden de ‘randen van de wetten zachter.’ Lees verder over Otwins ervaring
  • ‘De cliënt vóelt dat we elkaar weten te vinden, op tijd en vanuit één traject,’ merkt wijkverpleegkundige Kim Hanselman. Dit is haar verhaal
  • Professionals stonden vaak tegenover elkaar, vond Lisette Polman, Wmo-consulent. ‘Maar nu leren we oprecht naar elkaar luisteren, wat meer begrip oplevert.’ Laat je inspireren door Lisette

Proeftuin Maarssen

Proeftuin Huis aan het Water

Tools voor inzichten en inspiratie

Vanuit onze missie helpen we professionals op weg in de palliatieve fase en de proeftuin. Met handige instrumenten, tips en handvatten.

Nieuws

Zorg en welzijn met elkaar verbinden zodat mensen goede, tijdige en passende zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Dat is de gedachte achter de proeftuin die onlangs in Maarssen startte over succesvol samenwerken voor mensen in de laatste levensfase.
Agora start in 2022 lokale proeftuinen om de samenwerking van professionals uit de zorg en het sociaal domein te verbeteren. Dit doen we samen met Movisie, kennispartner in sociale vraagstukken.

Meer weten of meedoen? Neem contact op met:

Programmaleider proeftuinen I Beleidsadviseur Zorg en Sociaal Domein
Programmaleider proeftuinen
Movisie