Spring naar content
Filters:
Kwetsbare ouderen die nog thuis wonen hebben soms levensvragen en behoefte aan ondersteuning bij zingeving. Welke rol kun je als (thuis)zorgmedewerker en geestelijk verzorger spelen?
Universiteit voor Humanistiek en Hospice de Luwte ontwikkelden een gratis online zelfstudie voor de methodiek ‘Dorst of doodsangst? Voor het herkennen van (spirituele) signalen.
De Wmo-consulent is een belangrijke schakel in goede samenwerking tussen zorg en welzijn. Maar hoe werken Wmo-consulenten eigenlijk?
In dit artikel delen we onze visie op onze nieuwe opdracht en een aantal activiteiten waar we ook jouw input bij kunnen gebruiken.
Alle veelgestelde vragen rondom de subsidieregeling geestelijke verzorging thuis kun je vanaf nu vinden op Palliaweb. De vragen en antwoorden worden regelmatig aangevuld.
Hoe kun je als verpleegkundige, (huis)arts en geestelijk verzorger samen werken aan zingeving in de palliatieve fase? Vijf mooie praktijkvoorbeelden op een rij.
Hoe kun je als verpleegkundige, (huis)arts en geestelijk verzorger samen werken aan zingeving in de palliatieve fase? We hebben tien praktijktips voor je op een rij gezet.
Een toolbox met hulpmiddelen kan mensen met COPD en/of hartfalen ondersteunen beter hun wensen en behoeften kenbaar te maken in het gesprek met hulpverleners.
In gemeenten bieden veel professionals en vrijwilligers ondersteuning aan mensen in hun laatste levensfase. Van huisartsen tot Wmo-consulenten en van sociaal werkers tot de thuiszorg. Hoe zorg je dat deze professionals – elk vanuit hun eigen complexe regelgeving – soepeler gaan samenwerken?
Een jaar lang hebben stichting PaTz en VUmc de pilot ‘Het Luisterspreekuur’ uitgezet. Wat leverde het op?