Spring naar content

Evenementen

Georganiseerd door: Universiteit Twente
Georganiseerd door: MantelzorgNL

Laatste nieuws

Na het eerste inleidende artikel geeft nu verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg Bea van Stappershoef haar visie. Bea werkt bij zorgorganisatie Careyn.
Agora biedt de voorstelling dit najaar nog eenmaal aan, aan lokale organisaties in de palliatieve zorg en het sociaal domein, die op deze manier lokaal de verbinding willen leggen voor een betere ondersteuning van mantelzorgers/naasten.
Op 13 april organiseerde Agora een online bijeenkomst met Samen Ouder Worden en STEM over het omgaan met levensvragen bij ouderen.
is aan het Water hebben we vanuit life events en opeenvolgende problematiek met elkaar gezocht naar samenwerking tussen professionals en vrijwilligers uit de zorg en het sociaal domein. En met succes.
‘Buiten kerk en moskee’ heet het rapport waarmee het Sociaal Cultureel Planbureau een trilogie voltooit over de gelovigheid van christenen en moslims. Ook atheïsten, agnosten en volgers van allerhande spiritualiteit zijn op zoek naar waarden en betekenisgeving, leest Guido Schurmann. Zeker bij ziekte, verlies, lijden en dood.
Agora heeft per 1 juni 2022 een nieuwe bestuurder, Iris van Bennekom. Zij volgt hiermee Clémence Ross op.
Na gemeente Oude-IJsselstreek start nu Maarssen in de gemeente Stichtse Vecht met een proeftuin. Senior beleidsadviseur Sosja Rooijmans vertelt wat de gemeente beweegt. ‘Er is veel onwetendheid.’
Eén voordeur naar het sociaal domein. Dat is de grote wens van Eugenie Hodes, huisarts in Maarssen, die meedoet aan de nieuwe proeftuin van Agora en Movisie.
‘Zullen we het over iets gezelligers hebben?’ De meeste mensen praten niet graag over de dood. Sire begon daarom de campagne ‘Praat erover, niet eroverheen’. Communicatieadviseur Sasja voegt daar aan toe: Schrijf erover!
Hoe kunnen zorgprofessionals patiënten en naasten in de palliatieve fase beter ondersteunen op sociaal gebied? Lees deze vijf praktische tips van 25 deskundigen uit het zorgdomein.