Spring naar content

Uitgelicht evenement

Laatste nieuws

Laagdrempelig contact helpt tegen eenzaamheid. Sociaal Werk Nederland en Agora werken samen bij het project Geestelijke Verzorging Thuis. Dankzij geestelijk verzorgers biedt sociaal werk ouderen betere ondersteuning bij levensvragen. Bijvoorbeeld bij wmo radar in Rotterdam.
Als maatschappelijk werker kom je van alles tegen, ook mensen die in de palliatieve fase zitten. Hoe ga je daar mee om? Die vraag werd gesteld aan José van Nus, ervaren maatschappelijk werker en verbonden aan hospice Kuria.
In Joure waren diverse partijen bij elkaar in de ‘Testgrûn’ om te kijken hoe de zorg en het sociaal domein beter met elkaar in contact kunnen komen rondom de laatste levensfase.
De striptekenaars Melenie Kranenburg en Niek van Ooijen van Agora tekenden dit prachtige beeldverhaal over eenzaamheid.
Agora en 1Sociaaldomein hielden 10 september de tweede online sessie over de palliatieve fase: 'Zinnig in gesprek'. 67 professionals en vrijwilligers gingen met elkaar in gesprek.
Doe mee aan onze enquête over zingevingsvragen.
De pilot die Agora deed met 1SociaalDomein is geslaagd. De volgende sessie is op 10 september.
Er is een nieuw landelijk nummer, voor iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt. Door te bellen kunnen zij gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aanvragen.
Terug Doe mee! Videosessie ‘Kraak de casus van Carla’ op donderdag 2 juli 23 juni 2020 Agora maakte een korte…
Agora maakte een korte film over het leven van de ongeneeslijk zieke Carla. Mét een handleiding om deze film in te zetten voor professionals en vrijwilligers.