Spring naar content

Evenement

Laatste nieuws

Schrijf een brief is een methodiek rondom het opschrijven van wensen in de laatste levensfase. In december vroegen we via Facebook extra aandacht voor deze methodiek. En met succes.
Bijna 50 deskundigen uit het Channel Palliatieve zorg maakten op maandag 25 januari met elkaar kennis tijdens Agora’s eerste videosessie met speeddating.
Zingeving is binnen de zorg en het sociaal domein belangrijk. Toch is dit nog niet altijd zichtbaar in het onderwijs aan professionals en vrijwilligers in deze domeinen. Met het onderwijsplan Zingeving in Zorg en Sociaal domein komt hier verandering in.
Waardig ouder worden, de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving en voltooid leven. In het Regeerakkoord 2017-2021 spraken partijen af een brede maatschappelijke discussie te faciliteren over deze drie belangrijke onderwerpen in de laatste levensfase.
Zingeving en spiritualiteit worden vaak door elkaar gebruikt. Maar zijn ze eigenlijk hetzelfde? Het antwoord is ‘ja en nee’, vindt Guido Schürmann, beleidsmedewerker van Agora.
De palliatieve fase is niet de makkelijkste fase, zeker niet in deze afstandelijke coronatijd. Zinnig is het om te kijken wat er allemaal nog wel kan. Bekijk de strip.
Eindejaarscolumn van Clémence Ross, directeur van Agora.
Vanuit haar persoonlijke drive om zingeving de plek te geven die het verdient binnen de palliatieve zorg, heeft Marijke Wulp zich vanaf 2003 als beleidsadviseur ingezet om invulling te geven aan de missie van Agora.
Praten over het levenseinde kan makkelijker worden als je eerst een brief schrijft. Deze week start een grote campagne hierover op Facebook.
Doe mee aan de interactieve online sessie op 10 december van 16:00-17:15 uur en laat je inspireren door ervaren professionals.