Spring naar content

Vijf infographics als instrument voor professionals op het gebied van de palliatieve benadering

26 november 2020

Als hulpmiddel bij het werk op het gebied van de palliatieve benadering heeft Agora een aantal infographics ontwikkeld. Ze zijn bedoeld voor mensen die alleen of samen met hun collega’s  willen nadenken en werken aan bewustwording over de palliatieve fase.

Uit de infographics blijkt dat er veel contact is met professionals andere werkvelden. Om samenwerken te bevorderen is er ook een invulmodel ontwikkeld waar u zelf mee aan de slag kunt. Je vindt ze op de website in de Kennisbank. Het zijn er vijf en je kunt ze allemaal downloaden:

  1. In de infographic ‘Zingevingsvragen, bij wie kun je terecht?’ zie je in één oogopslag bij wie je terecht kunt voor welke vragen van je cliënt.
  2. In de infographic ‘Palliatieve benadering: met wie kan ik samenwerken?‘ vind je per dimensie (lichamelijk, psychisch, sociaal en zingeving) met wie je kunt samenwerken.
  3. In de tweede infographic Palliatieve benadering: met wie kan ik samenwerken? kun je dit voor je eigen omgeving zelf invullen. Gebruik deze infographic met je team, tijdens een workshop of alleen.
  4. In de infographic ‘Palliatief, maar nog (lang) niet terminaal’ leggen we in een aantal beelden uit wanneer palliatieve fase en wanneer de terminale fase start. Weet je in welke fase jouw organisatie in beeld komt? Welke rol heb je dan? En met wie werk je samen? Gebruik deze infographic om hier samen over te praten.
  5. Welke vragen kan iemand hebben in deze fase van het leven?’  In deze infographic staat een aantal vragen benoemd, onderverdeeld in de vier dimensies van palliatieve zorg: lichamelijk, psychisch, sociaal en zingeving. Gebruik hem het gesprek aan te gaan in jouw netwerk. Wat is jullie visie op goede palliatieve ondersteuning? Herken je de vragen die mensen hebben? Ken je de professionals die hierbij horen binnen jouw gemeente? Hoe kun je samenwerken en elkaar versterken?