Spring naar content

Dit doet Agora

14 juli 2021

Agora’s opdracht is zorgen dat zorg en welzijn beter samenwerken zodat mensen in de palliatieve fase voluit kunnen léven tot het einde. Daarom biedt Agora kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor professionals en vrijwilligers in de zorg, zingeving en het sociaal domein.

In onderstaande video laten we zien wat dat concreet oplevert. Kijk mee naar de recente resultaten van onze palliatieve benadering.  

Agora in 5 recente resultaten  

  1. Structurele samenwerking met partners in het sociaal domein zoals bijvoorbeeld Movisie, én in de zorg via PZNL
  2. De eerste proeftuin in de Oude IJsselstreek is een concreet resultaat van de succesvolle samenwerking tussen professionals in de regio. Agora organiseerde deze succesvolle proeftuin en er zullen dus zeker nieuwe proeftuinen volgen.  
  3. Met persona’s, zoals Carla, een vrouw met COPD, laten we direct zien voor wie we ons mooie werk doen en wat het oplevert. Deze casuïstiek staat centraal in onze benadering.  
  4. We organiseerden onze eerste digitale werkconferentie . Daaraan deden maar liefst 200 professionals mee, vooral uit zorg en sociaal domein. 
  5. Via ons nieuwe online Channel Palliatieve Benadering op 1 Sociaal domein organiseerden we vier online videosessies. Deze videosessies gingen over actuele thema’s, zoals zingeving in de buurt, praten over de laatste levensfase en psychosociale ondersteuning. Agora organiseerde deze videosessies voor in totaal ruim 250 deelnemers. Belangstellenden voor onze palliatieve benadering  kunnen lid worden van dit Channel.

Meer weten over hoe we naar aanleiding van de opdracht van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, op heel veel manieren de samenwerking tussen zorg en welzijn hebben bevorderd? Lees dan hier meer over onze resultaten in 2020, een bewogen jaar. 

Ons doel is eigenlijk heel simpel samengevat: bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die weten dat ze niet meer beter kunnen worden.   

Wil je net als 2.500 andere professionals op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 


Geen items gevonden

Delen:

Actuele nieuwsberichten

De impact van de diagnose Parkinson, net als vele andere ongeneeslijke ziektes of aandoeningen, heeft niet alleen invloed op het leven van deze persoon, maar ook op het leven van zijn of haar naasten. ‘Je krijgt de diagnose samen.’ Lees het hele verslag van de webinar ‘Oog voor naasten’.
In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?
Hoe vanzelfsprekend de gedachte ook is dat ieder mens een holistisch wezen is, in de dagelijkse praktijkis onze ingebouwde reparatiereflex vaak leidend: we zoeken direct naar een antwoord op een vraag of naar een oplossing voor een probleem. Maar wat als we in dat korte moment van persoonlijk contact het lef (of het besef) hebben om ons te richten op wat er écht toe doet?