Spring naar content

Dit doet Agora

14 juli 2021

Agora’s opdracht is zorgen dat zorg en welzijn beter samenwerken zodat mensen in de palliatieve fase voluit kunnen léven tot het einde. Daarom biedt Agora kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor professionals en vrijwilligers in de zorg, zingeving en het sociaal domein.

In onderstaande video laten we zien wat dat concreet oplevert. Kijk mee naar de recente resultaten van onze palliatieve benadering.  

Agora in 5 recente resultaten  

  1. Structurele samenwerking met partners in het sociaal domein zoals bijvoorbeeld Movisie, én in de zorg via PZNL
  2. De eerste proeftuin in de Oude IJsselstreek is een concreet resultaat van de succesvolle samenwerking tussen professionals in de regio. Agora organiseerde deze succesvolle proeftuin en er zullen dus zeker nieuwe proeftuinen volgen.  
  3. Met persona’s, zoals Carla, een vrouw met COPD, laten we direct zien voor wie we ons mooie werk doen en wat het oplevert. Deze casuïstiek staat centraal in onze benadering.  
  4. We organiseerden onze eerste digitale werkconferentie . Daaraan deden maar liefst 200 professionals mee, vooral uit zorg en sociaal domein. 
  5. Via ons nieuwe online Channel Palliatieve Benadering op 1 Sociaal domein organiseerden we vier online videosessies. Deze videosessies gingen over actuele thema’s, zoals zingeving in de buurt, praten over de laatste levensfase en psychosociale ondersteuning. Agora organiseerde deze videosessies voor in totaal ruim 250 deelnemers. Belangstellenden voor onze palliatieve benadering  kunnen lid worden van dit Channel.

Meer weten over hoe we naar aanleiding van de opdracht van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, op heel veel manieren de samenwerking tussen zorg en welzijn hebben bevorderd? Lees dan hier meer over onze resultaten in 2020, een bewogen jaar. 

Ons doel is eigenlijk heel simpel samengevat: bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die weten dat ze niet meer beter kunnen worden.   

Wil je net als 2.500 andere professionals op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 


Clémence Ross
cross@agora.nl / 06 27 62 39 50

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Gaby Jacobs, hoogleraar Geestelijke Verzorging en actieonderzoeker Stefanie de Cuba, deelden de eerste bevindingen vanuit het actieonderzoek SamenZin tijdens de derde en laatste online masterclass van Agora en ZonMw over zingeving.
Zijn er verhalen die op een andere manier verteld worden? Verhalen waarin dezelfde boodschap zit: Léven tot het einde. Ik ben op zoek gegaan naar inspirerende documentaires die de palliatieve benadering op een andere manier aan het licht brengen.
Hoe kun je in je leven integreren wat je niet kunt veranderen?’ Éen van de vragen die Hans Kling, hoofd geestelijke verzorging bij het Maastricht UMC+, stelt aan de ruim vijftig deelnemers van de online Masterclass afgelopen donderdag van Agora en ZonMw.