Spring naar content

Dit doet Agora

14 juli 2021

Agora’s opdracht is zorgen dat zorg en welzijn beter samenwerken zodat mensen in de palliatieve fase voluit kunnen léven tot het einde. Daarom biedt Agora kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor professionals en vrijwilligers in de zorg, zingeving en het sociaal domein.

In onderstaande video laten we zien wat dat concreet oplevert. Kijk mee naar de recente resultaten van onze palliatieve benadering.  

Agora in 5 recente resultaten  

  1. Structurele samenwerking met partners in het sociaal domein zoals bijvoorbeeld Movisie, én in de zorg via PZNL
  2. De eerste proeftuin in de Oude IJsselstreek is een concreet resultaat van de succesvolle samenwerking tussen professionals in de regio. Agora organiseerde deze succesvolle proeftuin en er zullen dus zeker nieuwe proeftuinen volgen.  
  3. Met persona’s, zoals Carla, een vrouw met COPD, laten we direct zien voor wie we ons mooie werk doen en wat het oplevert. Deze casuïstiek staat centraal in onze benadering.  
  4. We organiseerden onze eerste digitale werkconferentie . Daaraan deden maar liefst 200 professionals mee, vooral uit zorg en sociaal domein. 
  5. Via ons nieuwe online Channel Palliatieve Benadering op 1 Sociaal domein organiseerden we vier online videosessies. Deze videosessies gingen over actuele thema’s, zoals zingeving in de buurt, praten over de laatste levensfase en psychosociale ondersteuning. Agora organiseerde deze videosessies voor in totaal ruim 250 deelnemers. Belangstellenden voor onze palliatieve benadering  kunnen lid worden van dit Channel.

Meer weten over hoe we naar aanleiding van de opdracht van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, op heel veel manieren de samenwerking tussen zorg en welzijn hebben bevorderd? Lees dan hier meer over onze resultaten in 2020, een bewogen jaar. 

Ons doel is eigenlijk heel simpel samengevat: bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die weten dat ze niet meer beter kunnen worden.   

Wil je net als 2.500 andere professionals op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 


Geen items gevonden

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Onder de titel ‘Haast geboden voor zorgzame buurten’ verzorgt gezondheidseconoom Marcel Canoy op 26 juni een lezing tijdens ‘Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’ van Agora, Carend en PZNL. ‘Waarom lukt het bij hospices zo goed om informele en formele zorg goed met elkaar te laten samenwerken, terwijl het daarbuiten zo stroef verloopt soms?’, vraagt hij zich af in een opiniestuk in Medisch Contact.
‘Mensen in de palliatieve fase hebben geen boodschap aan onze domeinen, regelingen en hokjes. Voor hen is het logisch om te beginnen bij hen, bij de mens.’ Wies Wagenaar is pionier, kwartiermaker en netwerkcoördinator palliatieve zorg. Op 26 juni verzorgt Wies een lezing tijdens ‘Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’, waarbij ze het perspectief van de ervaringsdeskundigen centraal stelt. ‘Ons team ervaringsdeskundigen is heel duidelijk: Palliatieve zorg draait vooral om welzijn.’
Agora nam deel aan de expertisesessies van het ministerie VWS waarin bestaande samenwerkingsverbanden tussen het sociaal en het medisch domein onder de loep zijn genomen. Deze samenwerking draagt bij aan het verlenen van passende zorg. Wat kunnen we leren van deze initiatieven, tegen welke knelpunten zien we in de praktijk en wat gaat goed?