Spring naar content

Dit doet Agora

14 juli 2021

Agora’s opdracht is zorgen dat zorg en welzijn beter samenwerken zodat mensen in de palliatieve fase voluit kunnen léven tot het einde. Daarom biedt Agora kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor professionals en vrijwilligers in de zorg, zingeving en het sociaal domein.

In onderstaande video laten we zien wat dat concreet oplevert. Kijk mee naar de recente resultaten van onze palliatieve benadering.  

Agora in 5 recente resultaten  

  1. Structurele samenwerking met partners in het sociaal domein zoals bijvoorbeeld Movisie, én in de zorg via PZNL
  2. De eerste proeftuin in de Oude IJsselstreek is een concreet resultaat van de succesvolle samenwerking tussen professionals in de regio. Agora organiseerde deze succesvolle proeftuin en er zullen dus zeker nieuwe proeftuinen volgen.  
  3. Met persona’s, zoals Carla, een vrouw met COPD, laten we direct zien voor wie we ons mooie werk doen en wat het oplevert. Deze casuïstiek staat centraal in onze benadering.  
  4. We organiseerden onze eerste digitale werkconferentie . Daaraan deden maar liefst 200 professionals mee, vooral uit zorg en sociaal domein. 
  5. Via ons nieuwe online Channel Palliatieve Benadering op 1 Sociaal domein organiseerden we vier online videosessies. Deze videosessies gingen over actuele thema’s, zoals zingeving in de buurt, praten over de laatste levensfase en psychosociale ondersteuning. Agora organiseerde deze videosessies voor in totaal ruim 250 deelnemers. Belangstellenden voor onze palliatieve benadering  kunnen lid worden van dit Channel.

Meer weten over hoe we naar aanleiding van de opdracht van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, op heel veel manieren de samenwerking tussen zorg en welzijn hebben bevorderd? Lees dan hier meer over onze resultaten in 2020, een bewogen jaar. 

Ons doel is eigenlijk heel simpel samengevat: bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die weten dat ze niet meer beter kunnen worden.   

Wil je net als 2.500 andere professionals op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 


Geen items gevonden

Delen:

Actuele nieuwsberichten

‘De meeste mensen zijn bang voor het woord dementie, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het niet leuk om het te hebben, maar bang ben ik er niet voor’, aldus Loes tijdens de webinar Sociale Benadering Dementie. En dit is precies de boodschap die de Sociale Benadering Dementie wil uitdragen. Dementie is een ingrijpende ziekte, maar het hoeft niet het leven van deze persoon te bepalen.
Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrösT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar ‘Op weg naar een rouw-sensitieve samenleving’.
De sociale benadering is een beweging die op gang komt en die nog tijd nodig heeft’, aldus Iris van Bennekom, bestuurder van Agora, aan het eind van het congres Connecting Communities. Ook de politiek en beleidsmakers kunnen daarbij hun rol pakken. Deskundige sprekers gaven hun visie op ons gezamenlijk vermogen, en ook onze gezamenlijke verplichting en noodzaak, om samen voor kwetsbare anderen te zorgen in de laatste levensfase. Lees het impressieverslag.