Spring naar content

Woordkunstenaar Tim Lenders verrijkt symposium met cultuur

7 maart 2024

De veelzijdige woordkunstenaar Tim Lenders verzorgt op 16 april twee creatieve en inspirerende spoken word sessies op het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding.

Na de lunch zorgt Tim Lenders voor een energieke start van het plenaire middagprogramma. Aan het einde van de middag geeft hij zijn eigen, originele ‘Wrap up van de dag’.

Tim Lenders (1990) is schrijver, spreker, woordkunstenaar, spoken word artiest, podiumdichter, essayist en opiniemaker. Hij heeft een grote betrokkenheid bij diverse maatschappelijke thema’s en neemt geen blad voor de mond als hij een mening heeft en als hij zijn mening geeft. Hij is verbindend in zijn diversiteit.
Het optreden van Tim Lenders voegt een extra dimensie aan het symposium toe. Hij zet aan tot nadenken en omdenken. Hij laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders (1990) is mede-oprichter van Mensen Zeggen Dingen en Tapschrift. Hij denkt heel genuanceerd na over hoe zaken zo kort mogelijk door de bocht kunnen. Tim Lenders schrijft proza, poëzie, betogen, essays en spoken word en probeert elk optreden weer met nieuwe ideeën te komen.
Hij verzorgde optredens op onder andere: Lowlands, Pukkelpop, Gentse Feesten, vierdaagsefeesten, Paradiso, EKKO, Solar Festival, AMZAF, Vurige Tongen, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Hausmagger en de Zwarte Cross. Tim werkt daarnaast samen met andere organisaties en lokale overheden om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Meld je aan

Meld je nu aan voor het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding’.
Klik hier voor informatie over het programma, alle sprekers en aanmelden.

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eén voordeur naar het sociaal domein. Dat is de grote wens van Eugenie Hodes, huisarts in Maarssen, die meedoet aan de nieuwe proeftuin van Agora en Movisie.
Sociaal werkers signaleren en ondersteunen cliënten en bewoners met zingevingsvragen, al is er geregeld sprake van handelingsverlegenheid. Geestelijk verzorgers kunnen de professionalisering van sociaal werkers in dit opzicht versterken door met hen samen te werken. Op grond van de uitkomsten van de kennissynthese Zonder zin geen welzijn schetst Rinske Boomstra, beleidsadviseur bij Agora, hoe dit gerealiseerd kan worden.
Het Netwerk Naasten en Nabestaanden N3, een samenwerkingsverband van 13 organisaties (waaronder Agora) roept om altijd oog voor naasten en nabestaanden te hebben. In de (palliatieve) zorg én in het sociaal domein. In een Position paper en een infographic geven ze aanbevelingen aan beleidsmakers en handvaten voor zorg- en hulpverleners over hoe deze aandacht vorm te geven.