Spring naar content

Praten over de laatste levensfase: welke handvatten kun je jouw vrijwilligers geven?

26 november 2020

In gesprek gaan over het levenseinde doe je niet elke dag. Praten over sterven en dood is ook een taboe. Toch zijn er veel vrijwilligers die er dagelijks mee te maken hebben. De alliantie Van Betekenis tot het Einde organiseerde daarom op 19 november in samenwerking met Agora ‘De Proeverij’. 

Lees over alles wat op het menu stond. 

Actuele nieuwsberichten

Sociaal werkers zijn in hun element als ze praktische oplossingen kunnen bieden. Maar praktische problemen gaan vaak hand in hand met zingevingsvraagstukken. Hoe herken je die en hoe ga je ermee om? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg in het sociaal domein’.
Mensen die in de zoektocht naar zingeving vastlopen, gaan met hun klachten steeds vaker naar de huisartsenpraktijk. Hoe herken je zingevingsvragen als huisarts of praktijkondersteuner (POH)? En hoe kun je je patiënt helpen? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg bij huisarts en POH’.
De nieuwe visual Life-events en opeenvolgende problematiek laat zien tot welke opeenvolgende problemen een ongeneeslijke ziekte kunnen leiden. Voor degene die ziek is én voor naasten. In het privéleven als partner of als ouder. Ook als het gaat om werk, inkomen en mee blijven doen in de maatschappij. Het maakt duidelijk dat ongeneeslijk ziek zijn een zorg, maar vooral een sociaal vraagstuk is.