Spring naar content

Agora en Movisie organiseren samen proeftuinen in 2022

20 december 2021

Agora start in 2022 lokale proeftuinen om de samenwerking van professionals uit de zorg en het sociaal domein te verbeteren. Dit doen we samen met Movisie, kennispartner in sociale vraagstukken.

In lokale proeftuinen onderzoeken we aan de hand van casussen hoe we het samenwerken bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten kunnen verbeteren. Ook brengen we kennis in over bijvoorbeeld opeenvolgende problematiek. Veel mensen die ongeneeslijk ziek zijn raken uiteindelijk arbeidsongeschikt, wat ernstige gevolgen kan hebben op diverse gebieden, zoals schulden, scheiding en psychische problemen.

Adviseurs van Agora en Movisie faciliteren de proeftuinen, bieden ondersteuning, tekenen ervaringen en geleerde lessen op en delen deze vervolgens met professionals op andere plaatsen in het land. Lees meer over wat zo’n proeftuin inhoudt:

Proeftuinboekje

Een eerste voorbeeld van zo’n proeftuin lees je in dit boekje over succesvol samenwerken in de Oude IJsselstreek. Met onder meer 5 inspirerende verhalen van deelnemers:


Succesvol samenwerken in een proeftuin: Doe mee!

Ben jij geïnspireerd geraakt en heb je ideeën voor een proeftuin? Neem contact op met onze beleidsadviseur Sandrina Sangers via ssangers@agora.nl of T 06 10 38 36 74


Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74

Delen:

Actuele nieuwsberichten

‘De meeste mensen zijn bang voor het woord dementie, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het niet leuk om het te hebben, maar bang ben ik er niet voor’, aldus Loes tijdens de webinar Sociale Benadering Dementie. En dit is precies de boodschap die de Sociale Benadering Dementie wil uitdragen. Dementie is een ingrijpende ziekte, maar het hoeft niet het leven van deze persoon te bepalen.
Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrösT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar ‘Op weg naar een rouw-sensitieve samenleving’.
De sociale benadering is een beweging die op gang komt en die nog tijd nodig heeft’, aldus Iris van Bennekom, bestuurder van Agora, aan het eind van het congres Connecting Communities. Ook de politiek en beleidsmakers kunnen daarbij hun rol pakken. Deskundige sprekers gaven hun visie op ons gezamenlijk vermogen, en ook onze gezamenlijke verplichting en noodzaak, om samen voor kwetsbare anderen te zorgen in de laatste levensfase. Lees het impressieverslag.