Spring naar content

Agora en Movisie organiseren samen proeftuinen in 2022

20 december 2021

Agora start in 2022 lokale proeftuinen om de samenwerking van professionals uit de zorg en het sociaal domein te verbeteren. Dit doen we samen met Movisie, kennispartner in sociale vraagstukken.

In lokale proeftuinen onderzoeken we aan de hand van casussen hoe we het samenwerken bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten kunnen verbeteren. Ook brengen we kennis in over bijvoorbeeld opeenvolgende problematiek. Veel mensen die ongeneeslijk ziek zijn raken uiteindelijk arbeidsongeschikt, wat ernstige gevolgen kan hebben op diverse gebieden, zoals schulden, scheiding en psychische problemen.

Adviseurs van Agora en Movisie faciliteren de proeftuinen, bieden ondersteuning, tekenen ervaringen en geleerde lessen op en delen deze vervolgens met professionals op andere plaatsen in het land. Lees meer over wat zo’n proeftuin inhoudt:

Proeftuinboekje

Een eerste voorbeeld van zo’n proeftuin lees je in dit boekje over succesvol samenwerken in de Oude IJsselstreek. Met onder meer 5 inspirerende verhalen van deelnemers:


Succesvol samenwerken in een proeftuin: Doe mee!

Ben jij geïnspireerd geraakt en heb je ideeën voor een proeftuin? Neem contact op met onze beleidsadviseur Sandrina Sangers via ssangers@agora.nl of T 06 10 38 36 74


Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74

Delen:

Actuele nieuwsberichten

‘Zingeving vraagt geen ingewikkelde gesprekken, maar vooral het vermogen om het te leren kennen’. Linda Modderkolk, promovenda aan het Radboudumc en geestelijk verzorger, verzorgt 2 oktober tijdens het symposium ‘Zingeving? Hoe dan?!’ een deelsessie over hoe je de dimensie zingeving kunt herkennen in verhalen van mensen. Lees haar blog over hoe zingeving gewoon past binnen je dagelijks werk.
Geestelijk verzorger Eline Hoorweg en neurologisch therapeut Irene Kruijssen verzorgen op 2 oktober samen een deelsessie over Zin en Zang tijdens het symposium Zingeving? Hoe dan?!, in Nijkerk. Lees hun blog over hoe zingeving en muziektherapie elkaar versterken.
Tijdens een inspirerende werkconferentie in Amsterdam werd voor het eerst de serious game ‘Het Mysterie van de Palliatieve Zorg’ gespeeld. Het spel is ontwikkeld door Kennisland (onderdeel CAOP) in samenwerking met NPZA en Agora. In dit interactieve spel onderzoeken vijftien deelnemers uit de palliatieve zorg en het sociaal domein per sessie drie casussen waarin duidelijk is: iedereen ziet dat het anders kan en moet, maar niets verandert.