Spring naar content

Agora en Movisie organiseren samen proeftuinen in 2022

20 december 2021

Agora start in 2022 lokale proeftuinen om de samenwerking van professionals uit de zorg en het sociaal domein te verbeteren. Dit doen we samen met Movisie, kennispartner in sociale vraagstukken.

In lokale proeftuinen onderzoeken we aan de hand van casussen hoe we het samenwerken bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten kunnen verbeteren. Ook brengen we kennis in over bijvoorbeeld opeenvolgende problematiek. Veel mensen die ongeneeslijk ziek zijn raken uiteindelijk arbeidsongeschikt, wat ernstige gevolgen kan hebben op diverse gebieden, zoals schulden, scheiding en psychische problemen.

Adviseurs van Agora en Movisie faciliteren de proeftuinen, bieden ondersteuning, tekenen ervaringen en geleerde lessen op en delen deze vervolgens met professionals op andere plaatsen in het land. Lees meer over wat zo’n proeftuin inhoudt:

Proeftuinboekje

Een eerste voorbeeld van zo’n proeftuin lees je in dit boekje over succesvol samenwerken in de Oude IJsselstreek. Met onder meer 5 inspirerende verhalen van deelnemers:


Succesvol samenwerken in een proeftuin: Doe mee!

Ben jij geïnspireerd geraakt en heb je ideeën voor een proeftuin? Neem contact op met onze beleidsadviseur Sandrina Sangers via ssangers@agora.nl of T 06 10 38 36 74


Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74

Delen:

Actuele nieuwsberichten

In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?
Hoe vanzelfsprekend de gedachte ook is dat ieder mens een holistisch wezen is, in de dagelijkse praktijkis onze ingebouwde reparatiereflex vaak leidend: we zoeken direct naar een antwoord op een vraag of naar een oplossing voor een probleem. Maar wat als we in dat korte moment van persoonlijk contact het lef (of het besef) hebben om ons te richten op wat er écht toe doet?
Huisarts en universitair docent Pieter Barnhoorn heeft steeds meer moeite met het woord diagnose. ‘Verhalen verdwijnen waar diagnoses verschijnen’ meent hij. Lees zijn hele column, dat hij schreef in aanloop naar zijn plenaire lezing en deelsessie op het symposium Zingeving in de spreekkamer, op 16 april.