Spring naar content

Symposium: Kick-off ‘Community Onderwijs en Zingeving’

16 maart 2021

Op 12 maart 2021 vond het online symposium ‘Community Onderwijs en
Zingeving’ plaats.

Meer dan 60 docenten van het MBO, HBO en WO en andere maatschappelijke organisaties die onderwijs verzorgen over zingeving aan professionals en vrijwilligers in de zorg en het sociaal domein kwamen samen met ruim 60 geestelijk verzorgers die als docent onderwijs verzorgen voor deze professionals.

Gaby Jacobs leidde de dag en verzorgde de keynote. Er waren workshops over de samenwerking in het sociaal domein, het werken met vrijwilligers, aandacht voor zingeving in de opleidingen tot sociaal werker en verpleegkundige en aandacht voor interculturele zorg.

Hier vind je het onderwijsplan ‘Zingeving in zorg en sociaal domein’ en het programma van de kick-off.


Actuele nieuwsberichten

Kwaliteit van leven in de laatste fase gaat, naast lichamelijk welzijn, ook om mentaal en sociaal welbevinden, zingeving en betekenisvolle relaties. Dat bereiken we alleen met passende zorg én ondersteuning die past bij de waarden, wensen, behoeften en de leefomgeving van mensen. Tijdens ‘Connecting Communities – Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’ gaan we dieper in op de sociale aspecten van palliatieve zorg.
De impact van de diagnose Parkinson, net als vele andere ongeneeslijke ziektes of aandoeningen, heeft niet alleen invloed op het leven van deze persoon, maar ook op het leven van zijn of haar naasten. ‘Je krijgt de diagnose samen.’ Lees het hele verslag van de webinar ‘Oog voor naasten’.
In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?