Spring naar content
Terug

Videosessie: Kick-off community onderwijs en zingeving

Op vrijdag 12 maart van 09:00 – 13:00 uur is de eerste bijeenkomst van de nieuw op te richten community onderwijs over zingeving. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project Geestelijke Verzorging Thuis.

In deze community willen we docenten van het MBO, HBO en WO en andere maatschappelijke organisaties, die onderwijs verzorgen over zingeving aan professionals en vrijwilligers in het sociaal domein en de eerste lijn, samenbrengen met geestelijk verzorgers die als docent onderwijs verzorgen voor deze professionals. Doel is om van elkaar te leren, een gezamenlijke taal te ontwikkelen als we het hebben over zingeving en spiritualiteit. Ook willen we lesmaterialen met elkaar delen.

De initiële opleidingen van professionals hebben een belangrijke rol te vervullen. Als studenten al in een vroeg stadium kennismaken met begrippen als zingeving, levensvragen en spiritualiteit, helpt hen dat om deze thema’s te herkennen bij hun patiënten en cliënten. De inzet van geestelijk verzorgers in de thuissituatie kan hierdoor gestimuleerd worden.

Wanneer

Vrijdag 12 maart van 09.00 – 13.00 uur

Locatie

Online via zoom

Programma

09:00 opening door Robert Koorneef, directeur van de VGVZ, Vereniging van Geestelijk VerZorgers
09:10 Inleiding op de dag en het thema door prof.dr. Gaby Jacobs, hoogleraar Humanistisch Geestelijke verzorgingsstudies voor een plurale samenleving, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek
09:45 start van de workshops
10:15 tweede ronde workshops
10:45 Vrolijk intermezzo/pauze
11:15 derde ronde workshops
11:45 vierde ronde workshops
12:15 korte break
12:30-13:00 afsluiting

Via de aanmeldlink kun je de inhoud van de workshops zien en kun je je opgeven. Voor geestelijk verzorgers is SKGV-registratie aangevraagd.

Deelname

Gratis

Wil je je aanmelden?

Klik hier

Praktische informatie

Datum: 12 maart 2021
Tijd: 09.00 - 13.00 uur
Locatie:
Online via Zoom

Aanmelden evenement

Deel dit evenement