Spring naar content

PRIL: vernieuwd overzicht regionale initiatieven

Waar vind ik ondersteuning bij levensvragen?

24 augustus 2021

Ingrijpende gebeurtenissen in het leven zoals ziekte, overlijden of scheiding hebben een grote impact op ongeneeslijk zieken, kwetsbare ouderen en hun naasten. Juist dan kunnen er levensvragen spelen. Voor wie daar zelf onvoldoende uitkomt, is er zingevingsondersteuning. Het Platform Regionale Initiatieven levensvragen (PRIL) wijst de weg in de regio.

Dankzij het overzicht vind je als professional of vrijwilliger in zorg, sociaal domein of zingeving snel een initiatief bij hen in de buurt. Hierdoor heb je direct inzicht in locatie, doelgroep, doelstelling, aanbod en contactgegevens van elk initiatief. Dat helpt om jouw cliënt nog beter te kunnen ondersteunen en wanneer nodig door te verwijzen.

Dit zijn nieuwe initiatieven

Logo UP! van in je Uppie, initiatief in het PRIL-overzicht

Het overzicht is recent uitgebreid. “Nieuwe initiatieven laten zien dat er lokaal veel in ontwikkeling is op het gebied van zingeving. Een voorbeeld van een nieuw initiatief op het overzicht is het landelijke In je Uppie. Dit is een groepsgesprek met een gespreksleider aan de hand van een zingevingsthema. Deelnemers ervaren dat dit verbindend werkt, ouderen voelen zich gehoord en gezien”, aldus Julia Hulshof, voormalig coördinator van PRIL.

PRIL

PRIL blijft dus groeien als samenwerkingsverband van organisaties die professionals en vrijwilligers inzetten bij zingeving en levensvragen. Agora is de organiserende partij achter PRIL en stimuleert nieuwe initiatieven en onderlinge samenwerking.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

‘De meeste mensen zijn bang voor het woord dementie, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het niet leuk om het te hebben, maar bang ben ik er niet voor’, aldus Loes tijdens de webinar Sociale Benadering Dementie. En dit is precies de boodschap die de Sociale Benadering Dementie wil uitdragen. Dementie is een ingrijpende ziekte, maar het hoeft niet het leven van deze persoon te bepalen.
Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrösT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar ‘Op weg naar een rouw-sensitieve samenleving’.
De sociale benadering is een beweging die op gang komt en die nog tijd nodig heeft’, aldus Iris van Bennekom, bestuurder van Agora, aan het eind van het congres Connecting Communities. Ook de politiek en beleidsmakers kunnen daarbij hun rol pakken. Deskundige sprekers gaven hun visie op ons gezamenlijk vermogen, en ook onze gezamenlijke verplichting en noodzaak, om samen voor kwetsbare anderen te zorgen in de laatste levensfase. Lees het impressieverslag.