Spring naar content

PRIL: vernieuwd overzicht regionale initiatieven

Waar vind ik ondersteuning bij levensvragen?

24 augustus 2021

Ingrijpende gebeurtenissen in het leven zoals ziekte, overlijden of scheiding hebben een grote impact op ongeneeslijk zieken, kwetsbare ouderen en hun naasten. Juist dan kunnen er levensvragen spelen. Voor wie daar zelf onvoldoende uitkomt, is er zingevingsondersteuning. Het Platform Regionale Initiatieven levensvragen (PRIL) wijst de weg in de regio.

Dankzij het overzicht vind je als professional of vrijwilliger in zorg, sociaal domein of zingeving snel een initiatief bij hen in de buurt. Hierdoor heb je direct inzicht in locatie, doelgroep, doelstelling, aanbod en contactgegevens van elk initiatief. Dat helpt om jouw cliënt nog beter te kunnen ondersteunen en wanneer nodig door te verwijzen.

Dit zijn nieuwe initiatieven

Logo UP! van in je Uppie, initiatief in het PRIL-overzicht

Het overzicht is recent uitgebreid. “Nieuwe initiatieven laten zien dat er lokaal veel in ontwikkeling is op het gebied van zingeving. Een voorbeeld van een nieuw initiatief op het overzicht is het landelijke In je Uppie. Dit is een groepsgesprek met een gespreksleider aan de hand van een zingevingsthema. Deelnemers ervaren dat dit verbindend werkt, ouderen voelen zich gehoord en gezien”, aldus Julia Hulshof, voormalig coördinator van PRIL.

PRIL

PRIL blijft dus groeien als samenwerkingsverband van organisaties die professionals en vrijwilligers inzetten bij zingeving en levensvragen. Agora is de organiserende partij achter PRIL en stimuleert nieuwe initiatieven en onderlinge samenwerking.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

Kwaliteit van leven in de laatste fase gaat, naast lichamelijk welzijn, ook om mentaal en sociaal welbevinden, zingeving en betekenisvolle relaties. Dat bereiken we alleen met passende zorg én ondersteuning die past bij de waarden, wensen, behoeften en de leefomgeving van mensen. Tijdens ‘Connecting Communities – Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’ gaan we dieper in op de sociale aspecten van palliatieve zorg.
De impact van de diagnose Parkinson, net als vele andere ongeneeslijke ziektes of aandoeningen, heeft niet alleen invloed op het leven van deze persoon, maar ook op het leven van zijn of haar naasten. ‘Je krijgt de diagnose samen.’ Lees het hele verslag van de webinar ‘Oog voor naasten’.
In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?