Spring naar content

Een tegen eenzaamheid

6 oktober 2020

Deze week staat het thema eenzaamheid centraal in de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober). Jezelf eenzaam voelen beperkt zich natuurlijk niet tot een week. Mensen die vereenzamen door ouderdom of ernstig ziek zijn kunnen last hebben van die gevoelens. In coronatijd is dat nog lastiger omdat ze niet zomaar bezoek kunnen ontvangen. Zij hebben een extra steuntje in de rug nodig. Wie weet kent u iemand in de buurt waar u iets voor kunt betekenen. Dan is zwaaien voor het raam of een bloemetje brengen al heel welkom!

De striptekenaars Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen tekenden dit prachtige beeldverhaal.

Strip Een tegen eenzaamheid

Actuele nieuwsberichten

Sociaal werkers zijn in hun element als ze praktische oplossingen kunnen bieden. Maar praktische problemen gaan vaak hand in hand met zingevingsvraagstukken. Hoe herken je die en hoe ga je ermee om? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg in het sociaal domein’.
Mensen die in de zoektocht naar zingeving vastlopen, gaan met hun klachten steeds vaker naar de huisartsenpraktijk. Hoe herken je zingevingsvragen als huisarts of praktijkondersteuner (POH)? En hoe kun je je patiënt helpen? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg bij huisarts en POH’.
De nieuwe visual Life-events en opeenvolgende problematiek laat zien tot welke opeenvolgende problemen een ongeneeslijke ziekte kunnen leiden. Voor degene die ziek is én voor naasten. In het privéleven als partner of als ouder. Ook als het gaat om werk, inkomen en mee blijven doen in de maatschappij. Het maakt duidelijk dat ongeneeslijk ziek zijn een zorg, maar vooral een sociaal vraagstuk is.