Spring naar content

Een tegen eenzaamheid

6 oktober 2020

Deze week staat het thema eenzaamheid centraal in de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober). Jezelf eenzaam voelen beperkt zich natuurlijk niet tot een week. Mensen die vereenzamen door ouderdom of ernstig ziek zijn kunnen last hebben van die gevoelens. In coronatijd is dat nog lastiger omdat ze niet zomaar bezoek kunnen ontvangen. Zij hebben een extra steuntje in de rug nodig. Wie weet kent u iemand in de buurt waar u iets voor kunt betekenen. Dan is zwaaien voor het raam of een bloemetje brengen al heel welkom!

De striptekenaars Melenie Kranenburg en Niek van Ooijen van Agora tekenden dit prachtige beeldverhaal.

Strip Een tegen eenzaamheid

Actuele nieuwsberichten

Laagdrempelig contact helpt tegen eenzaamheid. Sociaal Werk Nederland en Agora werken samen bij het project Geestelijke Verzorging Thuis. Dankzij geestelijk verzorgers biedt sociaal werk ouderen betere ondersteuning bij levensvragen. Bijvoorbeeld bij wmo radar in Rotterdam.
Als maatschappelijk werker kom je van alles tegen, ook mensen die in de palliatieve fase zitten. Hoe ga je daar mee om? Die vraag werd gesteld aan José van Nus, ervaren maatschappelijk werker en verbonden aan hospice Kuria.
In Joure waren diverse partijen bij elkaar in de ‘Testgrûn’ om te kijken hoe de zorg en het sociaal domein beter met elkaar in contact kunnen komen rondom de laatste levensfase.