Spring naar content
Filters:
Kwetsbare ouderen die nog thuis wonen hebben soms levensvragen en behoefte aan ondersteuning bij zingeving. Welke rol kun je als (thuis)zorgmedewerker en geestelijk verzorger spelen?
Universiteit voor Humanistiek en Hospice de Luwte ontwikkelden een gratis online zelfstudie voor de methodiek ‘Dorst of doodsangst? Voor het herkennen van (spirituele) signalen.
Alle veelgestelde vragen rondom de subsidieregeling geestelijke verzorging thuis kun je vanaf nu vinden op Palliaweb. De vragen en antwoorden worden regelmatig aangevuld.
Hoe kun je als verpleegkundige, (huis)arts en geestelijk verzorger samen werken aan zingeving in de palliatieve fase? We hebben tien praktijktips voor je op een rij gezet.
Een toolbox met hulpmiddelen kan mensen met COPD en/of hartfalen ondersteunen beter hun wensen en behoeften kenbaar te maken in het gesprek met hulpverleners.
Een jaar lang hebben stichting PaTz en VUmc de pilot ‘Het Luisterspreekuur’ uitgezet. Wat leverde het op?
Overal in Nederland ontstaan initiatieven om mensen te ondersteunen in deze periode van quarantaine. Op verschillende plekken vind je een overzicht van het aanbod.
Begeleid jij mensen met een verstandelijke beperking en ben je op zoek naar informatie over palliatieve zorg? Hier vind je een actueel overzicht van materialen.
Hoe ziet de mantelzorgondersteuning er in de toekomst uit binnen de gemeente? Wat gaat er dan allemaal goed? En hoe ben je gekomen tot deze oplossingen? Die vragen stonden centraal tijdens De Mantelzorgmonologen.
Piet, Ria, Anneke en Bram: zomaar vier mensen die je in je werk in de (palliatieve) zorg tegen zou kunnen komen of als burger aan je loket voor hulp en ondersteuning. Het zijn ook Agora’s ‘persona’s’. Hoe zet je ze in?