Spring naar content
Terug

Kennisfestival Aandacht voor betekenis

Hoe werk je goed samen met elkaar in zorg voor zingeving? Wie neemt welke rol hierbinnen? En hoe kun je aandacht voor en begeleiding rondom zingeving verbeteren? Dat staat centraal tijdens het Kennisfestival Aandacht voor betekenis.

Als zorgverlener in de thuissituatie sta je dagelijks in contact met patiënten en cliënten. Aandacht voor de zingeving van deze mensen is vaak – bewust of onbewust – onderdeel van dit contact. Je hebt oog voor wat waardevol is voor cliënten en wat bijdraagt aan hun kwaliteit van leven. Als geestelijk verzorger is begeleiding bij zingeving de kern van je werkzaamheden. Op dit kennisfestival kom je meer te weten over hoe je dit goed kunt toepassen in je werk.

Programma

Op het kennisfestival staan de meest actuele inzichten uit onderzoek naar zorg voor zingeving thuis, onder andere voor mensen in de palliatieve fase, centraal. Ook maak je kennis met nieuw ontwikkelde tools die je kunnen helpen bij de zorg rond zingeving aan je patiënten of cliënten. Dit gebeurt in zowel plenaire sessies al workshops. Benieuwd naar het volledige programma met tijden? Kijk op de website van Rijksuniversiteit Groningen.

Voor wie?

Het kennisfestival is onder andere interessant voor huisartsen, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkers, geestelijk verzorgers en andere geïnteresseerden in zingeving en geestelijke verzorging.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan via website van Rijksuniversiteit Groningen. De kosten voor deelname zijn €50,-. Accreditatie wordt aangevraagd bij de SKGV, V&V, NVvPO en Registerplein.

Zingeving en geestelijke verzorging

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Kenniswerkplaats Zingeving. De onderzoeksresultaten en ontwikkelde tools die op dit kennisfestival aandacht krijgen, komen uit het Palliatief Landelijk Onderzoek Eerstelijns Geestelijke verzorging (PLOEG) binnen het programma Palliantie, en de actieonderzoeken uit het programma Zingeving en geestelijke verzorging van ZonMw. Met het programma Palliantie wordt ingezet op een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Dat betekent dat zij zorg en ondersteuning krijgen op lichamelijk, psychisch, sociaal en ook spiritueel vlak, aansluitend op hun wensen en behoeften. Kijk voor meer informatie hierover bij ons thema Vier dimensies van de palliatieve benadering en Geestelijke Verzorging Thuis.

Meer informatie

Praktische informatie

Datum: 30 september 2022
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie:
Mauritskazerne, Ede - Ede

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Mauritskazerne, Ede

Nieuwe Kazernelaan 2, D41, 6711 JC Ede

Plan uw route