Spring naar content

Saskia Teunissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

11 oktober 2022

Prof. dr. Saskia Teunissen, bestuursvoorzitter van Palliatieve Zorg Nederland en hoogleraar palliatieve zorg en hospicezorg bij het UMC Utrecht is op 8 oktober 2022 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de onderscheiding tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Pionier van de palliatieve zorg

Teunissen is één van de pioniers van de palliatieve zorg in Nederland. Al in de jaren 90 had ze een voortrekkersrol bij de oprichting van de eerste palliatieve consultatieteams, onder meer in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Bij het Erasmus MC droeg ze bij aan het ontstaan van de eerste ziekenhuisafdeling voor palliatieve zorg. Ook was ze betrokken bij één van de eerste Centra voor Ontwikkeling Palliatieve Zorg.

Van 2010 tot 2020 was ze directeur van Academisch hospice Demeter in De Bilt. In deze functie heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de hospicezorg in Nederland. Verder zat Teunissen jarenlang in het bestuur van beroepsvereniging Palliactief. Sinds 2020 is ze bestuursvoorzitter van Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).

Lees het hele persbericht op Palliaweb


Saskia Teunissen

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eerder dit jaar startte Roermond met de proeftuin van Agora en Movisie. Desirée Meertens, coördinator van het netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg, was enthousiast over de aanpak en wist professionals en organisaties uit de zorg en het sociaal domein als partners bij de nieuwe proeftuin te betrekken.
Geestelijk verzorgers en cliënten die gespreksmodel ‘In dialoog met je levensverhaal’ uitprobeerden zijn overwegend positief, bleek tijdens de masterclass die Agora en ZonMw hierover op 22 november organiseerden.
Hoe vinden ouderen zingeving? En hoe ondersteun je als het niet vanzelf gaat? Daarover ging de masterclass ‘Zin in het latere leven’ op donderdag 17 november. Tijdens de interactieve middag gingen ruim 160 deelnemers aan het werk rond een inspirerende casus.