Spring naar content

Saskia Teunissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

11 oktober 2022

Prof. dr. Saskia Teunissen, bestuursvoorzitter van Palliatieve Zorg Nederland en hoogleraar palliatieve zorg en hospicezorg bij het UMC Utrecht is op 8 oktober 2022 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de onderscheiding tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Pionier van de palliatieve zorg

Teunissen is één van de pioniers van de palliatieve zorg in Nederland. Al in de jaren 90 had ze een voortrekkersrol bij de oprichting van de eerste palliatieve consultatieteams, onder meer in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Bij het Erasmus MC droeg ze bij aan het ontstaan van de eerste ziekenhuisafdeling voor palliatieve zorg. Ook was ze betrokken bij één van de eerste Centra voor Ontwikkeling Palliatieve Zorg.

Van 2010 tot 2020 was ze directeur van Academisch hospice Demeter in De Bilt. In deze functie heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de hospicezorg in Nederland. Verder zat Teunissen jarenlang in het bestuur van beroepsvereniging Palliactief. Sinds 2020 is ze bestuursvoorzitter van Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).

Lees het hele persbericht op Palliaweb


Saskia Teunissen

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Sociaal werkers zijn in hun element als ze praktische oplossingen kunnen bieden. Maar praktische problemen gaan vaak hand in hand met zingevingsvraagstukken. Hoe herken je die en hoe ga je ermee om? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg in het sociaal domein’.
Mensen die in de zoektocht naar zingeving vastlopen, gaan met hun klachten steeds vaker naar de huisartsenpraktijk. Hoe herken je zingevingsvragen als huisarts of praktijkondersteuner (POH)? En hoe kun je je patiënt helpen? Daarover ging de masterclass ‘Zingevingszorg bij huisarts en POH’.
De nieuwe visual Life-events en opeenvolgende problematiek laat zien tot welke opeenvolgende problemen een ongeneeslijke ziekte kunnen leiden. Voor degene die ziek is én voor naasten. In het privéleven als partner of als ouder. Ook als het gaat om werk, inkomen en mee blijven doen in de maatschappij. Het maakt duidelijk dat ongeneeslijk ziek zijn een zorg, maar vooral een sociaal vraagstuk is.