Spring naar content

Publiekscampagne Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.

Meer kennis en bewustwording nodig bij publiek én professionals

14 maart 2023

Voor zorgverleners is het niet vanzelfsprekend de mogelijkheden voor palliatieve ondersteuning en zorg onder de aandacht te brengen bij mensen die de diagnose ‘ongeneeslijk’ te horen hebben gekregen. Er is te weinig kennis over de mogelijkheden, maar ook het belang van goede palliatieve zorg wordt onderschat.

Om kennis en bewustwording bij het publiek te bevorderen start PZNL deze week een kortdurende publiekscampagne onder de titel ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.’.

Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.

Agora is blij met deze campagne, die aansluit bij onze missie om goede palliatieve zorg voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken.

Vroegtijdige inzet van palliatieve zorg draagt bij aan kwaliteit van leven. Integrale aandacht voor alle vier dimensies van de palliatieve benadering zijn daarbij belangrijk, dus fysiek, sociaal, psychisch en zingeving.

Overpalliatievezorg.nl

De campagne verwijst naar de website overpalliatievezorg.nl , met voorbeelden van palliatieve behandelingen, binnen ziekenhuizen en voor mensen thuis. Daaronder vallen diverse vormen van zorg, ondersteuning en begeleiding, bijvoorbeeld geestelijke verzorging thuis.
Ook staan er verhalen van patiënten die aan de campagne deelnemen en wordt aandacht gegeven aan allerlei bijeenkomsten die er in de regio’s te bezoeken zijn.

Professionals

Bekijk de Agora agenda en kennisbank voor activiteiten, tools en informatie die bijdragen aan meer kennis en bewustwording bij professionals over palliatieve zorg en de palliatieve benadering.


Delen:

Actuele nieuwsberichten

Hoe vanzelfsprekend de gedachte ook is dat ieder mens een holistisch wezen is, in de dagelijkse praktijkis onze ingebouwde reparatiereflex vaak leidend: we zoeken direct naar een antwoord op een vraag of naar een oplossing voor een probleem. Maar wat als we in dat korte moment van persoonlijk contact het lef (of het besef) hebben om ons te richten op wat er écht toe doet?
Huisarts en universitair docent Pieter Barnhoorn heeft steeds meer moeite met het woord diagnose. ‘Verhalen verdwijnen waar diagnoses verschijnen’ meent hij. Lees zijn hele column, dat hij schreef in aanloop naar zijn plenaire lezing en deelsessie op het symposium Zingeving in de spreekkamer, op 16 april.
De veelzijdige woordkunstenaar Tim Lenders verzorgt op 16 april twee korte creatieve en inspirerende spoken word sessies op het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding. Tim Lenders zet aan tot nadenken en omdenken. Hij laat verder zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.