Spring naar content

Overzicht ondersteuning tijdens quarantaine

30 maart 2020

Overal in Nederland ontstaan spontaan initiatieven om mensen te ondersteunen in deze periode van quarantaine tijdens het coronavirus. In onze Kennisbank vind je een overzicht van het aanbod.

Het Coronavirus kan angst oproepen of bestaande onzekerheden en eenzaamheid versterken. Praktische ondersteuning, een luisterend oor of begeleiding bij ontreddering en existentieel lijden kan hierbij helpen. Wellicht herken je dit bij jouw patiënten, cliënten, naasten, buren, …? In onze Kennisbank onder Instrumenten vind je een overzichten van ondersteuningsaanbod.

Actuele nieuwsberichten

De impact van de diagnose Parkinson, net als vele andere ongeneeslijke ziektes of aandoeningen, heeft niet alleen invloed op het leven van deze persoon, maar ook op het leven van zijn of haar naasten. ‘Je krijgt de diagnose samen.’ Lees het hele verslag van de webinar ‘Oog voor naasten’.
In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?
Hoe vanzelfsprekend de gedachte ook is dat ieder mens een holistisch wezen is, in de dagelijkse praktijkis onze ingebouwde reparatiereflex vaak leidend: we zoeken direct naar een antwoord op een vraag of naar een oplossing voor een probleem. Maar wat als we in dat korte moment van persoonlijk contact het lef (of het besef) hebben om ons te richten op wat er écht toe doet?