Spring naar content

Oproep*: Wie organiseert dit najaar De Mantelzorgmonologen, samen met Agora?

26 april 2022

*Inmiddels zijn we in gesprek met een organisatie en kan je niet meer reageren. Zelf de Mantelzorgmonologen boeken kan via https://cedertrainingen.nl/mantelzorg/mantelzorgmonologen/

“Wat zou het mooi zijn als iedere mantelzorger een ‘Antje’ zou hebben, iemand die alles regelt, alle telefoontjes doet en zorgt dat we niet meer van het kastje naar de muur worden gestuurd en steeds ‘nee’ te horen krijgen.” Dat is de droom van de mantelzorgers die tijdens de interactieve theatervoorstelling ‘De Mantelzorgmonologen’ te horen is.

Agora biedt deze voorstelling dit najaar nog eenmaal aan, aan lokale organisaties in de palliatieve zorg en het sociaal domein, die op deze manier lokaal de verbinding willen leggen voor een betere ondersteuning van mantelzorgers/naasten.

Wat wij bieden:

  • De Mantelzorgmonologen, een voorstelling van 45 minuten die speciaal is ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers, werkzaam in de palliatieve zorg en het sociaal domein;
  • Begeleiding door een trainer van Ceder trainingen; 
  • Aansluitend een workshop waarin deelnemers uit beide sectoren samen oplossingen bedenken voor de ondersteuning van mantelzorgers van mensen in de palliatieve fase.
  • Wij denken mee in de voorbereiding.

Wat vragen wij van u:

  • Organisatie lokaal, zoals het regelen van een zaal en catering;
  • Uitnodigen van medewerkers van regionale organisaties in de palliatieve zorg (thuiszorg, VPTZ, etc.) en het sociaal domein (welzijnsorganisatie, Mantelzorgondersteuners, Wmo-consulenten etc.),
  • evt. Gespreksbegeleiders voor de workshop.

Interesse?
Heb je interesse om deze voorstelling in je eigen regio te organiseren (september/oktober) en daarbij de verbinding tussen het sociaal domein en de palliatieve zorg te leggen? Neem dan contact op met Sandrina Sangers ssangers@agora.nl


Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eerder dit jaar startte Roermond met de proeftuin van Agora en Movisie. Desirée Meertens, coördinator van het netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg, was enthousiast over de aanpak en wist professionals en organisaties uit de zorg en het sociaal domein als partners bij de nieuwe proeftuin te betrekken.
Geestelijk verzorgers en cliënten die gespreksmodel ‘In dialoog met je levensverhaal’ uitprobeerden zijn overwegend positief, bleek tijdens de masterclass die Agora en ZonMw hierover op 22 november organiseerden.
Hoe vinden ouderen zingeving? En hoe ondersteun je als het niet vanzelf gaat? Daarover ging de masterclass ‘Zin in het latere leven’ op donderdag 17 november. Tijdens de interactieve middag gingen ruim 160 deelnemers aan het werk rond een inspirerende casus.