Spring naar content

Agora heeft nieuwe bestuurder: Iris van Bennekom

16 maart 2022

Agora heeft per 1 juni 2022 een nieuwe bestuurder, Iris van Bennekom. Zij volgt Clémence Ross op.

Iris heeft ruime ervaring in de zorg, als bestuurder in de langdurige zorg (Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Verstandelijke Gehandicaptenzorg), bij VWS als directeur Langdurige Zorg en als landelijk boegbeeld van het patiëntenperspectief. Vanuit deze functies is Iris ook al vele jaren betrokken bij Agora.  

Iris van Bennekom

Wij zijn oprecht blij dat wij met Iris als bestuurder de continuïteit van Agora en het belang van palliatieve zorg en ondersteuning in het dagelijks leven van mensen verder op de kaart kunnen zetten

Koen Jansen, voorzitter van de Raad van Toezicht

Agora zal zich de komende jaren nog meer gaan richten op palliatieve zorg binnen het sociaal domein en het verbinden van partijen rond zorg, welzijn en ondersteuning voor mensen in de palliatieve fase van hun leven. 

Ik heb mij in mijn loopbaan binnen de zorg altijd gericht op kwaliteit van leven en dat is het enige wat telt in de palliatieve fase. Het is een eer dat ik hieraan mag gaan werken met de medewerkers en samenwerkingspartners van Agora!

Iris van Bennekom

Delen:

Actuele nieuwsberichten

‘De meeste mensen zijn bang voor het woord dementie, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het niet leuk om het te hebben, maar bang ben ik er niet voor’, aldus Loes tijdens de webinar Sociale Benadering Dementie. En dit is precies de boodschap die de Sociale Benadering Dementie wil uitdragen. Dementie is een ingrijpende ziekte, maar het hoeft niet het leven van deze persoon te bepalen.
Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrösT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar ‘Op weg naar een rouw-sensitieve samenleving’.
De sociale benadering is een beweging die op gang komt en die nog tijd nodig heeft’, aldus Iris van Bennekom, bestuurder van Agora, aan het eind van het congres Connecting Communities. Ook de politiek en beleidsmakers kunnen daarbij hun rol pakken. Deskundige sprekers gaven hun visie op ons gezamenlijk vermogen, en ook onze gezamenlijke verplichting en noodzaak, om samen voor kwetsbare anderen te zorgen in de laatste levensfase. Lees het impressieverslag.