Spring naar content

Agora heeft nieuwe bestuurder: Iris van Bennekom

16 maart 2022

Agora heeft per 1 juni 2022 een nieuwe bestuurder, Iris van Bennekom. Zij volgt Clémence Ross op.

Iris heeft ruime ervaring in de zorg, als bestuurder in de langdurige zorg (Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Verstandelijke Gehandicaptenzorg), bij VWS als directeur Langdurige Zorg en als landelijk boegbeeld van het patiëntenperspectief. Vanuit deze functies is Iris ook al vele jaren betrokken bij Agora.  

Iris van Bennekom

Wij zijn oprecht blij dat wij met Iris als bestuurder de continuïteit van Agora en het belang van palliatieve zorg en ondersteuning in het dagelijks leven van mensen verder op de kaart kunnen zetten

Koen Jansen, voorzitter van de Raad van Toezicht

Agora zal zich de komende jaren nog meer gaan richten op palliatieve zorg binnen het sociaal domein en het verbinden van partijen rond zorg, welzijn en ondersteuning voor mensen in de palliatieve fase van hun leven. 

Ik heb mij in mijn loopbaan binnen de zorg altijd gericht op kwaliteit van leven en dat is het enige wat telt in de palliatieve fase. Het is een eer dat ik hieraan mag gaan werken met de medewerkers en samenwerkingspartners van Agora!

Iris van Bennekom

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Luisteren naar wat iemand bezighoudt, waar iemand zich zorgen over maakt of naar uitziet, is een passieve vorm van doen, maar niet niks. Hoe schakel je als zorgverlener van de oplos-modus naar de luister-stand? Niecky Fruneaux en Nico van der Leer zijn er duidelijk over: Zorgen begint met luisteren.
Guido Schürmann, beleidsmedewerker bij Agora, is één van de coaches van het nieuwe LeerDoeDeeltraject ‘Het goede gesprek’ van Waardigheid en Trots, van Agora en Vilans. Hij schreef een persoonlijk opiniestuk over spreken over sterven en het leven omarmen.
Longarts Karin Pool vond het als beginnend arts lastig om over zingeving te praten in de spreekkamer. Nu ziet ze zingeving als de meest basale, gegronde dimensie. ‘Het heeft me persoonlijk en in mijn werk verrijkt en ik denk dat veel patiënten zich echt gezien en gehoord voelen.’