Spring naar content

Voor goed sterven – het gesprek over de laatste levensfase

Een rapportage, in opdracht van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van de maatschappelijke dialoog laatste levensfase gehouden in dertig huiskamers in Nederland.

In dertig (fysieke en virtuele) huiskamers in Nederland zijn ruim driehonderd mensen van
verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar in gesprek gegaan over de laatste levensfase. Hierdoor is een beeld ontstaan van de gedachten en gevoelens die er in de
samenleving zijn over waardig leven en sterven, euthanasie en voltooid leven.Podcast

Hieronder kun je de afsluitende podcast die door Bureau &MAES, uitvoerder van de dialoog, is gemaakt, beluisteren. In deze podcast wordt vanuit een brede maatschappelijke context gereflecteerd op de uitkomsten van de dialoog.


Delen:

Ook interessant

Agora maakte een korte film over leven met Parkinson, aan de hand van het verhaal van Peter en Anita. Mét een handleiding om deze film te bekijken en na te bespreken met professionals en vrijwilligers.
In de periode 2020 – 2022 heeft onderzoek plaatsgevonden naar de ervaringen van naasten en zorgverleners van mensen die overleden in de eerste fase van de COVID-19 epidemie. Bekijk de resultaten.
Bij spirituele zorg denk je niet direct aan subsidie, profilering, naamsbekendheid en tarieven. Toch zijn die aardse zaken van groot belang voor adequate geestelijke verzorging thuis. En het goede nieuws: een overzichtelijk werkboek wijst geestelijk verzorgers daarin de weg.