Spring naar content

Voor goed sterven – het gesprek over de laatste levensfase

Een rapportage, in opdracht van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van de maatschappelijke dialoog laatste levensfase gehouden in dertig huiskamers in Nederland.

In dertig (fysieke en virtuele) huiskamers in Nederland zijn ruim driehonderd mensen van
verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar in gesprek gegaan over de laatste levensfase. Hierdoor is een beeld ontstaan van de gedachten en gevoelens die er in de
samenleving zijn over waardig leven en sterven, euthanasie en voltooid leven.Podcast

Hieronder kun je de afsluitende podcast die door Bureau &MAES, uitvoerder van de dialoog, is gemaakt, beluisteren. In deze podcast wordt vanuit een brede maatschappelijke context gereflecteerd op de uitkomsten van de dialoog.


Delen:

Ook interessant

Bij spirituele zorg denk je niet direct aan subsidie, profilering, naamsbekendheid en tarieven. Toch zijn die aardse zaken van groot belang voor adequate geestelijke verzorging thuis. En het goede nieuws: een overzichtelijk werkboek wijst geestelijk verzorgers daarin de weg.
‘Onze aandacht voor zingeving helpt patiënten te bepalen wat voor hen waardevol is en wat bijdraagt aan kwaliteit van leven.’ Dat zegt Wendy de Bruijn, poh somatiek en ouderenzorg.
‘Buiten kerk en moskee’ heet het rapport waarmee het Sociaal Cultureel Planbureau een trilogie voltooit over de gelovigheid van christenen en moslims. Ook atheïsten, agnosten en volgers van allerhande spiritualiteit zijn op zoek naar waarden en betekenisgeving.