Spring naar content

Schrijf een brief

Schrijf een brief is een methodiek rondom het opschrijven van wensen in de laatste levensfase. Op ikwilmetjepraten.nu bieden we hulp via onder andere een video, een voorbeeldbrief en een checklist. Ook in gesprek over jouw wensen?

  • Instrument: Schrijf een persoonlijke brief
  • Doel: starten van een gesprek over het levenseinde

Wil je een gesprek beginnen over het levenseinde, maar weet je niet hoe? Je kunt ook eerst een persoonlijke brief schrijven. In deze brief schrijf je je wensen op. Want ook op die manier kun je je naasten laten weten wat jij belangrijk vindt in de laatste fase van je leven.

Voorbeeldbrief

We helpen je graag op weg met een voorbeeldbrief. Je kunt deze brief zelf invullen. Bepaal je liever zelf de opzet van de brief? Dan heb je misschien iets aan onze checklist met onderwerpen.

Versturen of overhandigen

Je kunt de brief versturen aan je naasten, maar je kunt deze natuurlijk ook persoonlijk overhandigen. Met daarbij een uitnodiging om er verder over te praten. De kans is groot dat de ander jouw uitnodiging aanneemt. Want 80% van de Nederlanders is graag op de hoogte van de wensen van hun dierbaren. En wie weet geven de brief en het gesprek aanleiding zelf ook hun wensen te delen.

Download hieronder de voorbeeldbrief, de checklist en begrippenlijst. Veel succes!

Voor organisaties
Wil je als organisatie in groepsverband met de brief of checklist aan de slag? Neem dan voor meer informatie contact op via info@vanbetekenistotheteinde.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en organisatie met functie te vermelden.

Samenwerking
Bij het ontwikkelen en bekend maken van dit instrument hebben we samengewerkt in de coalitie Van Betekenis tot het Einde. We hebben ons laten inspireren door de methodiek van Stanford University School of Medicine in Californië.

Downloads