Spring naar content

Praten over levensvragen? Agora biedt tools en informatie

Iedere professional in de zorg of het sociale domein heeft te maken met mensen met levensvragen. Zoals mensen die ongeneeslijk ziek zijn, kwetsbare ouderen, mantelzorgers of ouders van een kind met een ernstige ziekte. Daarnaast hebben mensen die te maken hebben met eenzaamheid, verlies van werk of naasten vragen als ‘Waarom overkomt mij dit? Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder?’ 

Op Agora’s nieuwe themapagina ‘Praten over levensvragen’ vind je als professional video’s, infographics, handige tools en artikelen die je verder helpen (en dus ook jouw cliënt) overzichtelijk bij elkaar. Bekijk bijvoorbeeld de korte film ‘Zingeving in de huisartsenpraktijk: Praten over levensvragen.’ Hierin vertelt huisarts Jaap Schuurmans: ‘Zingeving is veel belangrijker dan we beseffen. Het is van waarde voor de kwaliteit van een leven.’

Meer weten over ‘Praten over levensvragen’?


Delen:

Ook interessant

Agora maakte een korte film over leven met Parkinson, aan de hand van het verhaal van Peter en Anita. Mét een handleiding om deze film te bekijken en na te bespreken met professionals en vrijwilligers.
In de periode 2020 – 2022 heeft onderzoek plaatsgevonden naar de ervaringen van naasten en zorgverleners van mensen die overleden in de eerste fase van de COVID-19 epidemie. Bekijk de resultaten.
Bij spirituele zorg denk je niet direct aan subsidie, profilering, naamsbekendheid en tarieven. Toch zijn die aardse zaken van groot belang voor adequate geestelijke verzorging thuis. En het goede nieuws: een overzichtelijk werkboek wijst geestelijk verzorgers daarin de weg.