Spring naar content

Jannie Oskam bij Jacobine op 2

Zo 12 dec 17:10 – Seizoen 8 Afl. 28 – Omgaan met ziekte

Door corona zijn we ons meer bewust geworden van de impact van gezondheid en ziekte. Dat een ongeneeslijke ziekte ook iets met je psyche doet, ervaren drie gasten. Jannie Oskam, schrijver van ‘Tussenland’ vertelt over haar zoektocht in het gebied waar je komt als je niet meer beter kunt worden, en hoe de gesprekken met een geestelijk verzorger hebben geholpen hierin de weg te vinden (v.a. 20’30’’).

Bekijk hier de aflevering van Jacobine op 2 met Jannie Oskam.


Geestelijke Verzorging Thuis in de media

Als professional in de zorg of het sociale domein krijg je te maken met mensen met levensvragen. Aandacht voor levensvragen speelt een belangrijke rol bij het bieden van passende ondersteuning.

Sinds 2019 maakt een subsidie de inzet van geestelijk verzorgers mogelijk voor thuiswonenden. Om de juiste ondersteuning te bieden werken geestelijk verzorgers nauw samen met professionals en organisaties uit de buurt die mensen thuis begeleiden. Lees onze mediaselectie van inspirerende praktijkvoorbeelden, casuïstiek, instrumenten en nieuwste inzichten bij elkaar.

Meer weten? Bezoek Geestelijke Verzorging Thuis.

Delen:

Ook interessant

Bij spirituele zorg denk je niet direct aan subsidie, profilering, naamsbekendheid en tarieven. Toch zijn die aardse zaken van groot belang voor adequate geestelijke verzorging thuis. En het goede nieuws: een overzichtelijk werkboek wijst geestelijk verzorgers daarin de weg.
‘Onze aandacht voor zingeving helpt patiënten te bepalen wat voor hen waardevol is en wat bijdraagt aan kwaliteit van leven.’ Dat zegt Wendy de Bruijn, poh somatiek en ouderenzorg.
‘Buiten kerk en moskee’ heet het rapport waarmee het Sociaal Cultureel Planbureau een trilogie voltooit over de gelovigheid van christenen en moslims. Ook atheïsten, agnosten en volgers van allerhande spiritualiteit zijn op zoek naar waarden en betekenisgeving.