Spring naar content

Aanrader: boek ‘Hoe kan ik nu verder’

23 maart 2020

Ieder mens heeft levensvragen. In het boek ‘Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies’ gaan de schrijvers in op deze vragen. Een aanrader voor een ieder die te maken heeft met een ervaring van verlies en meer wil weten over zingeving, rouw en geestelijke verzorging. 

Levensvragen zijn ‘trage’ vragen over de zin van het leven, zoals Ben ik van betekenis? en Heb ik wel goed geleefd? Het zijn vragen waar niet snel een antwoord op te geven is. Vooral bij ouderen en mensen die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte, komen deze vragen aan de oppervlakte. 

Praktische tips en inspiratie

Boek Hoe kan ik nu verder

Het boek ‘Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies’ is geschreven voor mensen die onlangs te maken hebben gekregen met een verlieservaring. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen diverse thema’s aan de orde, zoals gevoelens bij rouw, veerkracht, zingevingsvragen, het omgaan met verlieservaringen, hulpvragen en geestelijke verzorging.

Het boek biedt cijfers, citaten en direct bruikbare, praktische tips. De eenvoudige tekst biedt herkenning en erkenning voor een ieder die rouwt en zoekt naar houvast. ‘Hoe kan ik nu verder?’ is bovendien mooi geïllustreerd. 

Agora speelde een rol bij de inhoud en de tekst van het boek. Ook enkele geestelijk verzorgers, zoals Etje Verhagen en Marieke Schoenmakers, leverden een bijdrage.

Breed toepasbaar

De schrijvers richten zich in het boek op mensen die een verlieservaring hebben meegemaakt, of iemand in hun omgeving. Daarmee is het boek goed bruikbaar in coaching en workshops gericht op deze doelgroep. Ook voor de professionele doelgroep is het boekje een aanvulling, bijvoorbeeld in scholingen voor geestelijk verzorgers of voor huisartsen om een beter beeld te geven van wat een geestelijk verzorger te bieden heeft. 

Bestellen

Het boek is te koop in de webshop van uitgeverij Zezz en op Bol.com

Meer informatie 

Kijk ook eens op ikwilmetjepraten.nu en geestelijkeverzorging.nl voor meer informatie over levensvragen, zingeving en geestelijke verzorging.

Oud-Beleidsadviseur Zingeving en Sociaal Domein bij Agora
Julia Hulshof