Spring naar content
Terug

Videosessie Psychosociale ondersteuning in de laatste fase van het leven

Op 10 december organiseert Agora een videosessie voor uitvoerende professionals, die aan de hand van een casus zich verder willen oriënteren op psychosociale ondersteuning.

Heb je als sociaal werker, Wmo-consulent, POH, huisarts of mantelzorgondersteuner te maken met mensen die ongeneeslijk ziek zijn, kwetsbare ouderen en/of hun naasten? Dan krijg je ongetwijfeld vragen van je cliënten; vragen die een sociale of psychische achtergrond hebben.

Wat doe je dan? Herken je die vragen, ben je voldoende toegerust om hier mee om te gaan, verwijs je door en zo ja naar wie dan? Doe mee aan de interactieve online sessie op 10 december van 16:00-17:15 uur en laat je inspireren door ervaren professionals. José van Nus, maatschappelijk werker, is onze gastspreker. Zij heeft jarenlange ervaring met mensen in de laatste fase van het leven. Daarnaast geeft zij regelmatig trainingen voor sociaal werkers over de palliatieve fase.

Tijdens deze interactieve videosessie staan we stil bij wat psychosociale ondersteuning is en wat je als professional kunt doen om mensen die in de palliatieve fase zijn te ondersteunen. We bespreken ook hoe je je als sociaal werker meer zichtbaar en inzetbaar kunt maken in de palliatieve ondersteuning. Aan de hand van theorie en praktijkervaringen praten we over verlies en wat dat met een mens kan doen en over verbroken en verstoorde relaties in de palliatieve fase.

Waarom is deze bijeenkomst echt wat voor jou?

  • Je krijgt handvatten voor het geven van psychosociale ondersteuning aan mensen en hun naasten in de palliatieve fase
  • Je krijgt inzicht in welke professionals je kunnen helpen en ondersteunen
  • Je kunt ervaringen uitwisselen met andere professionals

Wil je je aanmelden? Volg deze stappen:

Praktische informatie

Datum: 10 december 2020
Tijd: 16.00 - 17.15 uur

Deel dit evenement