Spring naar content

Woordkunstenaar Tim Lenders verrijkt symposium met cultuur

7 maart 2024

De veelzijdige woordkunstenaar Tim Lenders verzorgt op 16 april twee creatieve en inspirerende spoken word sessies op het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding.

Na de lunch zorgt Tim Lenders voor een energieke start van het plenaire middagprogramma. Aan het einde van de middag geeft hij zijn eigen, originele ‘Wrap up van de dag’.

Tim Lenders (1990) is schrijver, spreker, woordkunstenaar, spoken word artiest, podiumdichter, essayist en opiniemaker. Hij heeft een grote betrokkenheid bij diverse maatschappelijke thema’s en neemt geen blad voor de mond als hij een mening heeft en als hij zijn mening geeft. Hij is verbindend in zijn diversiteit.
Het optreden van Tim Lenders voegt een extra dimensie aan het symposium toe. Hij zet aan tot nadenken en omdenken. Hij laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders (1990) is mede-oprichter van Mensen Zeggen Dingen en Tapschrift. Hij denkt heel genuanceerd na over hoe zaken zo kort mogelijk door de bocht kunnen. Tim Lenders schrijft proza, poëzie, betogen, essays en spoken word en probeert elk optreden weer met nieuwe ideeën te komen.
Hij verzorgde optredens op onder andere: Lowlands, Pukkelpop, Gentse Feesten, vierdaagsefeesten, Paradiso, EKKO, Solar Festival, AMZAF, Vurige Tongen, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Hausmagger en de Zwarte Cross. Tim werkt daarnaast samen met andere organisaties en lokale overheden om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Meld je aan

Meld je nu aan voor het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding’.
Klik hier voor informatie over het programma, alle sprekers en aanmelden.

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eén voordeur naar het sociaal domein. Dat is de grote wens van Eugenie Hodes, huisarts in Maarssen, die meedoet aan de nieuwe proeftuin van Agora en Movisie.
‘De meeste mensen zijn bang voor het woord dementie, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het niet leuk om het te hebben, maar bang ben ik er niet voor’, aldus Loes tijdens de webinar Sociale Benadering Dementie. En dit is precies de boodschap die de Sociale Benadering Dementie wil uitdragen. Dementie is een ingrijpende ziekte, maar het hoeft niet het leven van deze persoon te bepalen.
Iedereen wordt in zijn of haar leven vroeg of laat geconfronteerd met rouw, maar toch ervaren veel mensen rouw als taboe. Hoe zouden we beter om kunnen gaan met rouw? Anne Goossensen, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en initiatiefnemer van Villa TrösT in Dordrecht reflecteerde op deze vraag in de webinar ‘Op weg naar een rouw-sensitieve samenleving’.