Spring naar content

Woordkunstenaar Tim Lenders verrijkt symposium met cultuur

7 maart 2024

De veelzijdige woordkunstenaar Tim Lenders verzorgt op 16 april twee creatieve en inspirerende spoken word sessies op het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding.

Na de lunch zorgt Tim Lenders voor een energieke start van het plenaire middagprogramma. Aan het einde van de middag geeft hij zijn eigen, originele ‘Wrap up van de dag’.

Tim Lenders (1990) is schrijver, spreker, woordkunstenaar, spoken word artiest, podiumdichter, essayist en opiniemaker. Hij heeft een grote betrokkenheid bij diverse maatschappelijke thema’s en neemt geen blad voor de mond als hij een mening heeft en als hij zijn mening geeft. Hij is verbindend in zijn diversiteit.
Het optreden van Tim Lenders voegt een extra dimensie aan het symposium toe. Hij zet aan tot nadenken en omdenken. Hij laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders laat zien dat ook cultuur zingeving kan bieden.

Tim Lenders (1990) is mede-oprichter van Mensen Zeggen Dingen en Tapschrift. Hij denkt heel genuanceerd na over hoe zaken zo kort mogelijk door de bocht kunnen. Tim Lenders schrijft proza, poëzie, betogen, essays en spoken word en probeert elk optreden weer met nieuwe ideeën te komen.
Hij verzorgde optredens op onder andere: Lowlands, Pukkelpop, Gentse Feesten, vierdaagsefeesten, Paradiso, EKKO, Solar Festival, AMZAF, Vurige Tongen, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Hausmagger en de Zwarte Cross. Tim werkt daarnaast samen met andere organisaties en lokale overheden om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Meld je aan

Meld je nu aan voor het symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding’.
Klik hier voor informatie over het programma, alle sprekers en aanmelden.

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Eén voordeur naar het sociaal domein. Dat is de grote wens van Eugenie Hodes, huisarts in Maarssen, die meedoet aan de nieuwe proeftuin van Agora en Movisie.
De impact van de diagnose Parkinson, net als vele andere ongeneeslijke ziektes of aandoeningen, heeft niet alleen invloed op het leven van deze persoon, maar ook op het leven van zijn of haar naasten. ‘Je krijgt de diagnose samen.’ Lees het hele verslag van de webinar ‘Oog voor naasten’.
In onze samenleving is steeds meer aandacht voor vragen over het leven: zingevingsvragen. Na de ontzuiling is het antwoord hierop moeilijk te vinden. Daarom is er sinds 2018, vanuit de overheid, de subsidieregeling Geestelijke Verzorging in de thuissituatie. Wat is de stand van zaken? Welk gereedschap is er om bekendheid aan Geestelijke Verzorging Thuis te geven?