Spring naar content

Materialen palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

21 maart 2020

Begeleid en ondersteun jij mensen met een verstandelijke beperking en ben je op zoek naar informatie over palliatieve zorg voor deze doelgroep? De Agora werkgroep biedt je een actueel overzicht van materialen aan.

De Agora werkgroep Palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking houdt al jaren een overzicht bij van materialen ter ondersteuning en inspiratie van mensen die werken in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De werkgroep heeft het overzicht inmiddels geactualiseerd.

Ingedeeld op thema

Het overzicht bevat boeken, artikelen, onderzoeken, films en overig materiaal ingedeeld op thema’s, zoals Communicatie, Besluitvorming rondom levenseinde, Dagelijkse praktijk, Ethiek en Afscheid en rouw. In de meeste gevallen is een link naar de digitale versie bijgevoegd. 

Overzicht materialen palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Kennisplein Gehandicaptenzorg

Sommige items uit dit overzicht kun je ook vinden op de pagina over palliatieve zorg op het Kennisplein Gehandicaptensector, die door Prisma wordt bijgehouden.

Publicatie Agora

Ook de publicatie ‘Ervaringen en uitdagingen! Palliatieve zorg in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking’ van Agora (2017) vind je terug in het overzicht. Heb jij de tips en aanbevelingen uit deze publicatie al opgepakt? Deel dan je resultaten en ervaringen met ons.

Mis je iets?

Mis je materialen in dit overzicht die je als ondersteunend ervaart bij de verdere ontwikkeling van palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Geef ze dan door aan Guido Schürmann: gschurmann@agora.nl.

Guido Schürmann
gschurmann@agora.nl / 06 30 11 81 62