Spring naar content

Keuzehulp ‘Verken uw wensen voor zorg en behandeling’ van Thuisarts.nl

2 april 2020

Nadenken over de eigen wensen voor toekomstige zorg en behandeling. De keuzehulp op Thuisarts.nl helpt mensen hierbij en maakt het makkelijker om dit te bespreken met naasten en de behandelend (huis)arts.

Zorg en behandelwensen

De online keuzehulp helpt mensen bijvoorbeeld om na te denken over welke zorg en behandeling ze zouden willen als hun gezondheid achteruit gaat. Wie kan deze wensen vertegenwoordigen (een zorgvertegenwoordiger)? De keuzehulp geeft ook handvatten voor het opstellen van een wilsverklaring. Iedereen kan gebruikmaken van de keuzehulp, al is het waarschijnlijk dat mensen met een chronische ziekte of oudere mensen hier eerder behoefte aan hebben.

Keuzehulp thuisarts

Wetenschappelijke basis en onderzoek

De keuzehulp is ontwikkeld door onderzoekers van het Erasmus MC in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en een aantal andere zorgorganisaties waaronder Agora. In deze keuzehulp wordt specifiek verwezen naar de website ikwilmetjepraten.nu van de coalitie Van betekenis tot het einde, waar Agora ook deel van uitmaakt. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt door ZonMw en maakt onderdeel uit van het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’. De keuzehulp wordt geëvalueerd in wetenschappelijke onderzoeken.

Sandrina Sangers
ssangers@agora.nl / 06 10 38 36 74