Spring naar content
Terug

Werkconferentie Zingeving in de buurt: wat kan ik doen?

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben wij besloten de werkconferentie te verplaatsen naar 27 oktober 2020. LET OP: dit is een interessepeiling. Wij houden de richtlijnen van het RIVM in de gaten en komen zodra de randvoorwaarden dat toelaten met een definitieve aanmeldingsmogelijkheid. We hopen op je begrip en in de tussentijd: zorg goed voor jezelf en elkaar! We ontmoeten je graag later dit jaar in goede gezondheid op de werkconferentie. 


Ben jij als professional of vrijwilliger lokaal actief op het gebied van zingeving? Of wil je actief worden? Dan ben je deze dag in goed gezelschap. Vaak ondersteunen verschillende mensen en organisaties zingevingsvraagstukken op lokaal niveau. Maar niet iedereen kent elkaar of gebruikt dezelfde ‘taal.’ Iedereen heeft echter wél dezelfde uitdaging: hoe sluit ik zo goed mogelijk aan bij zingevingsvragen van de mensen in de buurt?

Tijdens de werkconferentie ‘Zingeving in de buurt’ verkennen we de mogelijkheden in jouw buurt. Hoe vind je elkaar op lokaal niveau? Hoe versterk je de samenwerking en benut je elkaars aanbod vanuit een gedeeld doel? Je krijgt inzicht in de laatste onderzoeken voor vraagstukken en behoeften rondom zingeving en de mogelijke inzet van vrijwilligers. Ook leer je hoe anderen dit in de praktijk doen.

Professionals en vrijwilligers die bezig zijn met zingeving nodigen wij van harte uit om deel te nemen!

Agora en ZonMw werken met anderen nauw samen rond zingeving en geestelijke verzorging. Een gezamenlijke conferentie bleek door Covid-19 nu niet mogelijk. Agora houdt haar werkconferentie op 27 oktober als dat mogelijk is. ZonMw is voornemens in september een webinar te organiseren in het kader van zingeving en geestelijke verzorging. In 2021 hopen we een gezamenlijk en breed gedragen initiatief te kunnen aanbieden.

Wanneer

27 oktober 2020, 12:00 – 17:00

Locatie

MeetingDistrict, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein

Programma

Update concept programma Agora Werkconferentie Zingeving in de buurt 27 oktober2020

Deelnemersgeld

€40 (inclusief lunch en borrel)

Inschrijven

Schrijf je via dit formulier alvast voorlopig in

Aantal deelnemers

maximaal 100 (vol is vol)

Voor wie?

  • Wmo-consulenten
  • Sociaal werker
  • Projectleider Centra voor Levensvragen
  • Vrijwilligerscoördinator van lokale initiatieven rond levensvragen en ouderen
  • Geestelijk verzorger (in thuissituatie)
  • Netwerkcoördinator palliatieve zorg
  • Participatiemakelaar
  • Buurtwerker
  • etc.

Accreditatie

Aangevraagd bij de SKGV

Praktische informatie

Datum: 27 oktober 2020
Time: 12:00 - 17:00 uur

€ 40

Deel dit evenement