Spring naar content
Terug

Save the date: Nationaal Congres Palliatieve Zorg

De tiende editie van het Nationaal Congres Palliatieve Zorg wordt 10 en 11 oktober 2024 gehouden in Papendal, in Arnhem. Agora zal daar één van de 24 parallelsessies verzorgen, met een workshop door Sandrina Sangers, getiteld: ‘Een sociale benadering van de palliatieve levensfase, sterker met sociaal werk!’

Het thema van het Nationaal Congres is dit jaar: ‘Toekomstbestendige Palliatieve Zorg: Samen Sterker’. Een thema dat volledig aansluit bij de workshop van Agora, waar de noodzakelijke samenwerking tussen zorg en het sociaal domein centraal staat, voor toekomstbestendige palliatieve zorg.
Aan de hand van de resultaten van lokale proeftuinen en leerwerkplaatsen die Agora begeleidt, laat Sandrina zien hoe deze samenwerking vorm kan krijgen en wat dit betekent voor de professionals én voor inwoners in de palliatieve fase en hun naasten.
Tijdens de workshop gaan deelnemers met elkaar aan de slag, onder andere aan de hand van vragen, door het uitwisselen van eigen ervaringen en door het delen van visies en inzichten via mentimeter-vragen.

Onderzoek
Op basis van de resultaten van drie afgeronde proeftuinen die Agora samen met Movisie afgelopen jaren begeleidde, is een leerwerkplaats gestart in Nijmegen. In dit project onderzoeken Agora en RadboudUmc aan de hand van een mogelijke patiëntreis wie binnen en buiten het ziekenhuis allemaal zorg en ondersteuning (kunnen) bieden aan mensen in de palliatieve fase en hun naasten. In deze leerwerkplaats wordt o.a. samengewerkt met een brede welzijnsorganisatie, gemeente, palliatief team ziekenhuis, NPZ-coördinator, thuiszorg, huisartsenpraktijk, vrijwilligers(organisaties) en onderzoekers van de HAN. Via de methode die in proeftuinen ontwikkeld is, gaan zij onderzoeken hoe door betere samenwerking passende zorg en ondersteuning voor en met de doelgroep gerealiseerd kan worden.

Meer informatie over het Nationaal Congres Palliatieve Zorg, het programma en aanmelden vind je hier.

Tags

congres palliatieve zorg sociaal domein Zingeving

Praktische informatie

Begin:
10 oktober 2024, 09.00
Einde:
11 oktober 2024, 17.00
Locatie:
Papendal - Arnhem

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Papendal

, Arnhem

Plan uw route