Spring naar content
Terug

Masterclass: Betekenisverlening voor ouders van ernstig zieke kinderen

Marijke Kars, senior onderzoeker, leidt deze masterclass in over zingevingsvragen die leven bij ouders van een ernstig ziek kind. Wat betekent zingeving in de kinderpalliatieve zorg? Twee ouders vertellen ons hun ervaring. Daarna vertelt Marije Brouwer over de CONNECT studie. In dit actieonderzoek zoeken ouders, zorgverleners en onderzoekers in nauwe samenwerking uit welke zingevingsvragen en bronnen van zingeving er vanuit het perspectief van ouders in de thuissituatie zijn. Daarnaast wordt er een toolkit ‘Ouders en Zingeving’ en training ontwikkeld die zorgverleners helpt. U wordt uitgenodigd om mee te praten. Wees welkom!

Wilt u achter uw bureau op een wervelende manier kennisnemen van de uitkomsten van vier actuele actieonderzoeken over zingeving? Dan nodigen Agora en ZonMw u van harte uit voor drie unieke masterclasses waarin deskundigen hun actuele onderzoek presenteren.

Thema’s zijn:

 • zingeving in het Sociaal Domein
 • zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen
 • zingeving in de praktijk van praktijkondersteuners bij huisartsen

De Masterclasses bestaan uit presentaties en een interactief deel.

U gaat dus ook zelf met de sprekers en met vakgenoten in gesprek.

Van wie?

Agora organiseert de masterclasses vanuit de werkgroep ethiek en spirituele zorg en het landelijke project Geestelijke verzorging thuis. ZonMw organiseert deze masterclasses vanuit het praktijkgerichte programma Zingeving en Geestelijke verzorging

Voor wie?

Huisartsen, POH-ers, Sociaal werkers, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, paramedici, geestelijk verzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij zingeving en geestelijke verzorging. Kortom: voor alle professionals en vrijwilligers voor thuiswonende mensen uit de domeinen van zorg en welzijn.

Programma

11 november 14.30 – 16.30u

 • Inleiding over Betekenisverlening en levensvragen voor ouders van een ernstig ziek kind, betekenis van zingeving in de kinderpalliatieve zorg door Marijke Kars
 • 2 ervaringsverhalen van ouders (video)
 • Bevindingen actieonderzoek CONNECT door Marije Brouwer
 • Verdiepend gesprek in breakout rooms
 • Plenaire terugkoppeling

Wat steek ik ervan op?

U hebt zicht op zingeving en geestelijke verzorging in de kinderpalliatieve zorg; kent de bevindingen van actieonderzoek CONNECT; hebt zicht op zingevingszorg voor ouders van kinderen met een levensduur verkortende aandoening.

Meer informatie over de onderzoeksters

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voorbereiding

Misschien heeft u al volop kennis van zingeving en geestelijke verzorging in de specifieke terreinen van de masterclass. Misschien vindt u het prettig om zich te kunnen voorbereiden. We hebben hiervoor enige achtergrondliteratuur geselecteerd. Deze komt direct voor u beschikbaar zodra u zich hebt ingeschreven.

Aanmelden

 • Ga naar het channel Paliatieve benadering op 1sociaaldomein.
 • Klik dan op de gele knop ‘Ik ben erbij’!
 • Heb je al een account? Log dan in. Heb je nog geen account? Registreer je dan gratis!
 • Je ontvangt de Zoom link de maandag voor de videosessie in je mailbox.

Praktische informatie

Datum: 11 november 2021
Tijd: 14.30 - 16.30 uur
Locatie:
Online via Zoom

Aanmelden evenement

Deel dit evenement