Spring naar content
Terug

Masterclass: Zingeving in het sociaal domein

Nienke Kuyvenhoven, adjunct directeur Sociaal Werk Nederland, leidt deze masterclass in en vertelt over het belang van Zingeving in het sociaal domein. Ook hoort u meer over actieonderzoek Zinsitief en actieonderzoek Zinvol samenwerken in de thuissituatie, door Franka Bakker en Aliza Damsma. We lanceren een nieuwe video van WMO Radar. En u wordt uitgenodigd om mee te praten. Wees welkom!

Wilt u achter uw bureau op een wervelende manier kennisnemen van de uitkomsten van vier actuele actieonderzoeken over zingeving? Dan nodigen Agora en ZonMw u van harte uit voor drie unieke masterclasses waarin deskundigen hun actuele onderzoek presenteren.

Thema’s zijn:

 • zingeving in het Sociaal Domein
 • zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen
 • zingeving in de praktijk van praktijkondersteuners bij huisartsen

De Masterclasses bestaan uit presentaties en een interactief deel.

U gaat dus ook zelf met de sprekers en met vakgenoten in gesprek.

Van wie?

Agora organiseert de masterclasses vanuit de werkgroep ethiek en spirituele zorg en het landelijke project Geestelijke verzorging thuis. ZonMw organiseert deze masterclasses vanuit het praktijkgerichte programma Zingeving en Geestelijke verzorging

Voor wie?

Huisartsen, POH-ers, Sociaal werkers, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, paramedici, geestelijk verzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij zingeving en geestelijke verzorging. Kortom: voor alle professionals en vrijwilligers voor thuiswonende mensen uit de domeinen van zorg en welzijn.

Programma

4 november 14.30 – 16.30u

 • Inleiding door Nienke Kuyvenhoven, adjunct directeur Sociaal Werk Nederland
 • Bevindingen over zingeving in het sociale domein van actieonderzoek Zinsitief en actieonderzoek Zinvol samenwerken in de thuissituatie, door Franka Bakker en Aliza Damsma
 • Lancering video WMO Radar: aandacht voor zingeving in het sociale domein
 • Verdiepend gesprek in breakout rooms
 • Plenaire terugkoppeling

Wat steek ik ervan op?

U krijgt kennis van het sociaal domein, kennis van zingeving en geestelijke verzorging; kennis van  eerste bevindingen actieonderzoek; bent beter in staat in het sociaal domein aandacht te hebben voor de zingevingsbehoefte burgers van en aanbod voor burgers.

Meer informatie over de spreeksters

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voorbereiding

Misschien heeft u al volop kennis van zingeving en geestelijke verzorging in de specifieke terreinen van de masterclass. Misschien vindt u het prettig om zich te kunnen voorbereiden. We hebben hiervoor enige achtergrondliteratuur geselecteerd. Deze komt direct voor u beschikbaar zodra u zich hebt ingeschreven.

Aanmelden

 • Ga naar het channel Paliatieve benadering op 1sociaaldomein.
 • Klik dan op de gele knop ‘Ik ben erbij’!
 • Heb je al een account? Log dan in. Heb je nog geen account? Registreer je dan gratis!
 • Je ontvangt de Zoom link de maandag voor de videosessie in je mailbox.

Praktische informatie

Datum: 4 november 2021
Tijd: 14.30 - 16.30 uur
Locatie:
Online via Zoom

Aanmelden evenement

Deel dit evenement