Spring naar content
Terug

Driedaagse Bij-Zinnen-komen

Bijspijkerdagen voor geestelijk verzorgers.
Drie inspirerende dagen voor geestelijk verzorgers en belangstellenden. In deze 2e editie van bij-Zinnen-komen kunt u de belangrijkste recente ontwikkelingen in zingeving, spiritualiteit en geestelijke verzorging opsnuiven, spreeksters leren kennen en met collega’s van gedachten wisselen.

Accreditatie door SKGV is in aanvraag.

Kijk ook bij de Driedaagse Bij-Zinnen-komen van 9-11 november 2022

Programma:
Woensdagavond:

Toepassen Richtlijn spirituele zorg in jouw praktijk. Joep van de Geer
Zorgmedewerkers die geschoold zijn in toepassing van de Richtlijn Spirituele Zorg besteden meer aandacht aan de behoeften en vragen van patiënten op dit terrein en verhogen daarmee de kwaliteit van de zorg. Joep vertelt over de conclusie van zijn promotieonderzoek en we gaan praktisch aan de slag hoe jij de richtlijn zou kunnen toepassen op jouw werkplek.
Joep van de Geer is beleidsmedewerker bij Agora en in 2017 gepromoveerd op de richtlijn spirituele zorg.

Donderdagmorgen:
Hoe profileer jij je als geestelijk verzorger? Anne Stael

Het vak van geestelijk verzorger verandert. Naast de één op één begeleiding wordt er vaak veel meer verwacht van een Gv-er. Hoe profileer jij je in je organisatie of als ZZP-er? We gebruiken deze ochtend om je als GV-er beter zichtbaar te maken op een manier die bij jou en je organisatie past.
Anne Stael, heeft een eigen bedrijf Zingeving en zakelijkheid en ondersteunt GV-ers bij ondernemingsvaardigheden.

We eindigen de ochtend met een wandeling vanuit het Klooster.

Donderdagmiddag:
Stel dat je na je dood één herinnering mee mag nemen naar de eeuwigheid, welke kies je dan? 
Jacky van de Goor
Deze vraag stelde Jacky van de Goor aan honderden mensen. In haar promotieonderzoek ontwikkelde ze een methode die mensen helpt om de betekenis van deze herinnering te duiden, en die hen verbindt met zichzelf, met de ander én met de opgave waar zij voor staan. In deze workshop deelt Jacky deelt de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek, en ervaar je zelf de kracht van het werken met betekenisvolle herinneringen.
Jacky van de Goor werkt leiderschapstrainer, auteur en coach vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent verbonden aan de master Positive Psychology and Well-being van Tilburg University.

Donderdagavond:
Mediteren is niet wat je denkt! Rawie Sewnath

Volgens de hindoe filosofie is ons denken oftewel het ego (ahamkara) een obstakel om in contact te komen met dat wat je ten diepste bent. Denken is onderhand bijna de grootste verslaving geworden waar mening mens onder lijdt. Boeddhisten hebben een wat andere mening en staan meer bekend om mindfulness. Maar meditatie is van alle tijden en culturen. In deze workshop zul je naast theorie/filosofie kennismaken met meditatie in de praktijk en hoe je dat heel simpel kan inzetten in je dagelijkse werk.
Rawie Sewnath is spiritual counselor/geestelijk verzorger, meditatieleraar en numeroloog. Hij heeft een eigen meditatiesyllabus geschreven waarin op treffende wijze de ins en outs, de do’s en dont’s van meditatie worden uiteengezet.

Vrijdagmorgen:
Technologie in de zorg, welke invloed heeft dat op de relatie met de client? Eveline Wouters

Technologie neemt binnen de zorg een steeds belangrijker plaats in. Hoe draagt technologie daadwerkelijk bij aan kwaliteit van leven voor mensen met een chronische aandoening, met speciale aandacht voor mensen met dementie? Wat betekent dit voor het werk van de geestelijk verzorger en de andere mensen om een patiënt/client heen? Want het gaat niet om de (technologische) innovatie op zich, maar om de mensen die ermee van doen hebben (patiënten/ cliënten, hun naasten en zorgprofessionals).
Eveline Wouters is lector bij Fontys Paramedische Hogescholen in Eindhoven en bijzonder hoogleraar bij Tranzo, Tilburg University. Ze houdt zich bezig met technologische innovaties in de langdurige zorg.

Vrijdagmiddag:
Meer dan een single story, creatief schrijven. Pauline Weseman

Hoe vaak vertellen we onszelf en de ander niet dezelfde verhalen, over ons leven en wie we zijn. Verhalen die ons bepaald hebben maar ons niet veel nieuws vertellen. Het risico van deze zogeheten single story’s is dat ze onze identiteit kunnen reduceren tot een enkel verhaal. Ons leven vertelt ons zoveel meer. We zijn meer dan een ziekte, verlies, achtergrond of levensfase. In deze workshop reikt Pauline Weseman creatieve werkvormen aan om daaruit te breken en bij onbekendere herinneringen te komen, die je ook makkelijk bij je client kunt inzetten. Wat vertellen zij ons over wie we óók zijn en hoe helpen ze ons verder?
Pauline Weseman (1972) is journalist, docent en narratief coach. Ze verzorgt onder meer de schrijfretraite De zoektocht naar mijn ziel in het Dominicanenklooster in Huissen.

Einde 16 uur.

Datum

  • Woensdag 14 september 19.30 uur t/m vrijdag 16 september 2022 16.00 uur
    Code: 22163

Kosten

  • Deelname particulieren:  € 409,-
  • Deelname organisaties:  € 675,-
  • Inclusief 9% BTW en verblijf op een 1pk.

Begeleiding

Anne Stael – Joep van de Geer – Jacky van de Goor – Rawie Sewnath – Eveline Wouters – Pauline Weseman

Praktische informatie

Begin:
14 september 2022, 19.30
Einde:
16 september 2022, 16.00
Locatie:
St. Dominicanenklooster Huissen - Huissen

€ 409

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

St. Dominicanenklooster Huissen

Stadsdam 1, 6851AH Huissen

Plan uw route