Spring naar content
Terug

Carend-congres Leven toevoegen aan de dagen

De patiënt en zijn naaste

Onder de titel ‘Leven toevoegen aan de dagen’ houdt Carend donderdag 16 maart het jaarcongres 2023, waar Agora aan zal deelnemen met een informatieve stand.

Carend is een jong palliatief zorgplatform en vindt dat iedere patiënt de zorg moet krijgen die zij verdient. Op het congres zal Carend alle domeinen van de palliatieve zorg uitgebreid behandelen.

Agora stimuleert de palliatieve benadering in de laatste levensfase met aandacht voor vier dimensies: lichamelijk, sociaal, psychisch en zingeving. Om mensen in de palliatieve levensfase en hun naasten passende ondersteuning en zorg te bieden is betere samenwerking tussen het sociaal domein en de zorg noodzakelijk.

Met dit congres wil Carend een eerste slag slaan in de structurele verbetering van kennis en kunde onder zorgverleners en Agora steunt dit van harte.

‘Leven toevoegen aan de dagen’ is een belangrijke uitspraak van Cicely Saunders, een pionier op het gebied van palliatieve zorg in de tweede helft van de vorige eeuw. Het is tevens de titel van een boek van longarts Sander de Hosson en journalist Els Quaegebeur, dat vlak voor het congres verschijnt.

Sprekers

Op het congres komen diverse bekende sprekers aan het woord, waaronder Manu Keirse, Teun Toebes, Mustafa Bulut, Menno de Bree, Sabine Netters, Sander de Hosson en Eric Geijteman.

Prof. Manu Keirse
Professor Manu Keirse geeft een workshop over Rouw, getiteld ‘Helpen bij Verlies en Verdriet’.

In de middag kan elke deelnemer zelf het programma samenstellen uit verschillende workshops over onder andere mantelzorg, zorg in de stervensfase, postmortale zorg, interculturele palliatieve zorg en het staken van medicatie in de stervensfase.

Voor wie?

Dit congres is interessant voor iedereen met interesse in de palliatieve zorg, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor ABAN, VSR, NAPA, V&VN, Kabiz en NVDA.

Meer informatie en aanmelden

Het congres vindt plaats op donderdag 16 maart 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op de website van Carend.

Praktische informatie

Datum: 16 maart 2023

Deel dit evenement