Spring naar content

Agora heeft nieuwe bestuurder: Iris van Bennekom

16 maart 2022

Agora heeft per 1 juni 2022 een nieuwe bestuurder, Iris van Bennekom. Zij volgt Clémence Ross op.

Iris heeft ruime ervaring in de zorg, als bestuurder in de langdurige zorg (Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Verstandelijke Gehandicaptenzorg), bij VWS als directeur Langdurige Zorg en als landelijk boegbeeld van het patiëntenperspectief. Vanuit deze functies is Iris ook al vele jaren betrokken bij Agora.  

Iris van Bennekom

Wij zijn oprecht blij dat wij met Iris als bestuurder de continuïteit van Agora en het belang van palliatieve zorg en ondersteuning in het dagelijks leven van mensen verder op de kaart kunnen zetten

Koen Jansen, voorzitter van de Raad van Toezicht

Agora zal zich de komende jaren nog meer gaan richten op palliatieve zorg binnen het sociaal domein en het verbinden van partijen rond zorg, welzijn en ondersteuning voor mensen in de palliatieve fase van hun leven. 

Ik heb mij in mijn loopbaan binnen de zorg altijd gericht op kwaliteit van leven en dat is het enige wat telt in de palliatieve fase. Het is een eer dat ik hieraan mag gaan werken met de medewerkers en samenwerkingspartners van Agora!

Iris van Bennekom

Delen:

Actuele nieuwsberichten

Sociaal werkers signaleren en ondersteunen cliënten en bewoners met zingevingsvragen, al is er geregeld sprake van handelingsverlegenheid. Geestelijk verzorgers kunnen de professionalisering van sociaal werkers in dit opzicht versterken door met hen samen te werken. Op grond van de uitkomsten van de kennissynthese Zonder zin geen welzijn schetst Rinske Boomstra, beleidsadviseur bij Agora, hoe dit gerealiseerd kan worden.
Het Netwerk Naasten en Nabestaanden N3, een samenwerkingsverband van 13 organisaties (waaronder Agora) roept om altijd oog voor naasten en nabestaanden te hebben. In de (palliatieve) zorg én in het sociaal domein. In een Position paper en een infographic geven ze aanbevelingen aan beleidsmakers en handvaten voor zorg- en hulpverleners over hoe deze aandacht vorm te geven.
Ondersteuning begint met aandacht geven, luisteren zonder oordeel. Dit kan iedereen in de omgeving van mensen in de palliatieve fase bieden. Tijdens de webinar ‘Durf te vragen! – Psychosociale ondersteuning in de palliatieve fase’ werden tips gegeven over hoe je psychosociale vragen herkent en hoe je daarover in gesprek kunt gaan.