Spring naar content
Terug

Symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding

Zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? Dat kost tijd. Dat is jammer, want zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt. Een gesprek hierover geeft je belangrijke informatie voor goede zorg en ondersteuning en voor maatwerk voor jouw patiënt of cliënt. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg.

Tijdens dit symposium nemen we je mee op reis door de fantastische dimensie zingeving en spiritualiteit. We geven je inzichten, tips en handvatten. Maar vooral laten we zien dat je eigenlijk al veel met zingeving doet. We geven tools om er verder en bewuster mee aan de slag te gaan, op een manier die bij jou past. Je zult merken: Zingeving is minder zweverig dan je wellicht denkt; het is meer aards dan menig ander onderdeel van de zorg.

Diversiteit

In lezingen en deelsessies besteden we specifiek aandacht aan diversiteit in relatie tot zingeving en spirituele zorg. In jouw werk kom je mensen tegen met diverse achtergronden in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid. Wat is belangrijk om te weten en hoe kun je op eenvoudige wijze meer aansluiten bij diverse wensen en waarden en zo meer veiligheid en vertrouwen bieden? We bieden je handvatten en tools om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de gesprekken en de zorg en ondersteuning te verbeteren.

Bekijk hier voor het complete programma, een overzicht van alle sprekers en een beschrijving van de deelsessies.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor (huis)artsen, specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning, zoals (kader)artsen, (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal- en maatschappelijk werkenden, vrijwilligers in de palliatieve zorg.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:
– KNMG-GAIA (ABAN)
– V&VN
– V&VN Verpleegkundig Specialisten
– SKGV
– NVvPO

Praktische informatie

Datum: 16 april 2024
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie:
Akoesticum - Ede

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Akoesticum

Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede

Plan uw route