Wat betekent leven tot het einde voor jou?

Aantal weergaven: 2608

Leven tot het einde betekent voor ieder mens iets anders. Hoe kijk jij daar zelf tegenaan? Hoe ga je om met de eindigheid van je leven? Weet je wat voor jou van waarde is? En hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen? Lees ervaringen van anderen en laat je inspireren en ondersteunen.

Op Agora.nl kun je verschillende ervaringsverhalen lezen van mensen die te maken krijgen met de eindigheid van het leven. Ervaringen van mensen voor wie de laatste levensfase is aangebroken doordat ze een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid hebben. Maar ook de ervaringen van betrokkenen, zoals naasten, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgverleners, artsen, geestelijk verzorgers en anderen.

Wat betekent leven tot het einde voor mensen?
De verhalen laten zien hoe verschillend mensen omgaan met de eindigheid van het leven, wat leven tot het einde voor mensen inhoudt en hoe betrokkenen daarbij van grote betekenis kunnen zijn.

Wat betekent het voor jou?
Samen met de bloggers wil Agora je via de ervaringsverhalen inspireren, ondersteunen en aan het denken zetten. Want hoe sta jij tegenover de dood? Weet jij wat je van waarde vindt tot het einde? Of hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen in de laatste levensfase vanuit je werk of sociale verbintenis? En wat de waarde is van palliatieve zorg?

Button Verhalen
Wil je er meer over weten? Lees de blogs en ervaringsverhalen op de button Verhalen.

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

IconClassfa-newspaper-o

Laatste levensfase bespreekbaar

Het is nooit te vroeg om na te denken over de laatste levensfase. Over wat voor jou, je naasten, je cliënten of patiënten van waarde is in het leven. Nodig ze uit om erover te praten. Een eerste stap daartoe kan zijn om wensen op papier te zetten. Een mooie vorm is een brief. Probeer het eens uit... 

Schrijf een briefLandschap van palliatieve zorg

Welke partijen zijn er werkzaam in de palliatieve zorg? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Bekijk de infographic.