Video: tips voor nieuwe collega’s in de palliatieve zorg

Aantal weergaven: 6666

Korte film Agora

Welke houding en vaardigheden heb je nodig in je werk in de palliatieve zorg? Waar kun je op letten? Laat je inspireren door de korte film van Agora met tips van ervaren collega's in de palliatieve zorg.

De film is gebaseerd op interviews tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg. We vroegen de mensen: Wat wil jij nieuwe collega’s in de palliatieve zorg meegeven? De geïnterviewden hebben in hun werk te maken met palliatieve zorg of zijn bekend met deze zorg door een persoonlijke ervaring. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde en enthousiaste mensen, die maar wat graag hun ervaringen met je delen.

Aan het woord zijn: een internist/medisch specialist palliatieve zorg, huisarts, gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg i.o., consulent spirituele zorg, opleider oncologie en hematologie, journalist/vrijwilliger, secretaris consortium Propallia/naaste, verzorgende individuele gezondheidszorg.

Tips van ervaren collega's
Zij willen je graag ondersteunen in je werk en je meer bekendmaken met zorg in de laatste levensfase. Misschien begin je net aan een nieuwe baan in de palliatieve zorg of ben je vanuit je huidige functie niet zo bekend met deze zorg. Dan komen de tips van pas. Benieuwd? Laat je inspireren en verrassen

Eén kans om het goed te doen
Collega's kunnen je helpen je weg te vinden in de palliatieve zorg. Doe een beroep op ze en vraag ze hun ervaringen met je te delen. In een werkomgeving als de palliatieve zorg is dat erg belangrijk, want in de laatste fase van iemands leven heb je maar één kans om het goed te doen. 

Wat is jouw tip voor nieuwe collega's?
Deel jouw ervaringen ook weer met nieuwe collega's. De film kan daarbij van pas komen. Laat hem gerust tijdens een werkoverleg, opleiding of cursus zien. We zijn benieuwd naar jouw tips en ervaringen. Deel ze onder dit nieuwsbericht door een reactie achter te laten.

Wat is de waarde van palliatieve zorg? 
Wil je meer weten over palliatieve zorg? Over wat ertoe doet in de zorg en ondersteuning van mensen in de laatste fase van het leven? Bekijk dan ook onze korte film Wat is de waarde van palliatieve zorg? 

 

 

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laatste levensfase bespreekbaar

Het is nooit te vroeg om na te denken over de laatste levensfase. Over wat voor jou, je naasten, je cliënten of patiënten van waarde is in het leven. Nodig ze uit om erover te praten. Een eerste stap daartoe kan zijn om wensen op papier te zetten. Een mooie vorm is een brief. Probeer het eens uit... 

Schrijf een briefLandschap van palliatieve zorg

Welke partijen zijn er werkzaam in de palliatieve zorg? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Bekijk de infographic.