Leven tot het einde in vijf ervaringsverhalen

Aantal weergaven: 5547

Blogs van winnaars Slotcouplet

Leven tot het einde betekent voor ieder mens iets anders. Wat vindt iemand belangrijk in het leven? En hoe kun jij van betekenis zijn? Laat je inspireren door deze vijf ervaringsverhalen.

Martijn, Tanja, Carlien, Kirsten en Nathalie namen deel aan de blogwedstrijd Slotcouplet om hun ervaringen met jou te delen. Zij hopen dat hun verhalen je inspireren, herkenning bieden of troost in je privé- of werksituatie.
Wij zijn natuurlijk super trots dat we ze via Agora.nl aan jou kunnen aanbieden. Lees ze hieronder.

Ik ga dood als mezelf - blog Martijn Anthonio
Hij was al jaren een van mijn beste vrienden. We hadden bijna tegelijk het proces doorgemaakt om van vrouw man te worden en allebei zagen we ernaar uit om nu echt aan het leven te beginnen. Eindelijk onszelf zijn. Bij hem duurde de vreugde helaas maar kort. 
Lees verder


Boterhambriefjes - blog Tanja van Roosmalen
“Het leven gaat niet alleen buiten door. Ook mijn eigen gezin leeft langs mij heen. En ik lig erbij en kijk ernaar. Alsof ik er geen onderdeel meer van uitmaak. Alsof ik kijk naar het leven zoals het zal zijn als ik er niet meer ben.”
Lees verder


Kleine moeite, groot gebaar - blog Carlien Buurman
"Wat kunnen we doen voor hem?", vroegen ze me. "Er voor hem zijn en hem niet vergeten", antwoordde ik. Ze kwamen met een plan. Een bloemetje geven werd een cactus. En ze wilden langsgaan. En dat doen ze, nu al een paar maanden. Trouw. Kort. Wekelijks. Aangepast. Afwachtend. En met plezier.
Lees verder

Kwaliteit van leven - blog Kirsten van Berk
Kwaliteit van leven is voor iedereen anders. Voor iemand die zijn hele leven gevochten heeft en praten over gevoelens geen prioriteit had, kun je moeilijk praten over kwaliteit van leven. Voor hem was dat zo lang mogelijk bij ons blijven, en daar hoefde je niet over te praten.
Lees verder


Zijn laatste wensenZijn laatste wensen - blog Nathalie van de Pol

Het is zijn wens, schiet er door mijn hoofd. Zijn laatste wens. Onze ogen vinden elkaar. Wil je? Durf je? Weet je het zeker? We knikken: samen gaan we dit doen.
Lees verderLaat een reactie achter
Laat Martijn, Tanja, Carlien, Kisten en Nathalie weten wat je van hun verhaal vindt! Dat kan door een reactie achter te laten onder dit nieuwsbericht. 

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laatste levensfase bespreekbaar

Het is nooit te vroeg om na te denken over de laatste levensfase. Over wat voor jou, je naasten, je cliënten of patiënten van waarde is in het leven. Nodig ze uit om erover te praten. Een eerste stap daartoe kan zijn om wensen op papier te zetten. Een mooie vorm is een brief. Probeer het eens uit... 

Schrijf een briefLandschap van palliatieve zorg

Welke partijen zijn er werkzaam in de palliatieve zorg? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Bekijk de infographic.