Wat betekent ongeneeslijk ziek zijn voor een patiënt en zijn/haar naasten? En welke rol kunnen zorgverleners, vrijwilligers en andere betrokkenen daarbij spelen?
De verhalen laten zien hoe mensen omgaan met de eindigheid van het leven, hoe zij invulling geven aan hun leven tot het einde en hoe je als betrokkene van betekenis kunnen zijn.

Waar denk je aan bij de dood?

Aantal weergaven: 17308

Daar moeten we het samen nog een keer over hebben

Iedereen krijgt te maken met de dood. Erover praten blijkt niet zo makkelijk te zijn. En wanneer doe je dat? Agora stelde voorbijgangers op de markt in Woerden de vraag 'Waar denk je aan bij de dood?' Van de antwoorden is een kort filmpje gemaakt. Dat sluit goed aan bij de campagne 'Zullen we over de dood praten?'

Campagne 'Zullen we over de dood praten?'
Bureau MORBidee nam het initatief voor een grassroots-campagne in maart 2016 om over de dood te praten. Er was voldoende materiaal om iedere dag op een andere manier op het onderwerp in te gaan:

  • Gevarieerde afbeeldingen met de tekst 'Zullen we over de dood praten? - Ieder moment is een goed moment.'
  • Tien goede redenen om over de dood te praten
  • Prikkelende afbeeldingen met 'Wat is jouw excuus om niet over de dood te hoeven praten?'
  • Persberichten
  • Brieven aan campagnedeelnemers

In een interview voor RTV Oost geven de initiatiefnemers Mariska Overman en Rob Bruntink aan dat het ingewikkeld blijft om over de dood te praten.Een algemeen gesprek lukt vaak wel, maar het voelt voor veel mensen toch anders om in een persoonlijk gesprek te praten over de eigen wensen en voorkeuren rond het levenseinde.

Door de campagne is een netwerk gevormd van meer dan 225 individuen, organisaties en bedrijven die hebben laten zien dat zij zich concreet willen inzetten voor het vergroten van de bespreekbaarheid van de dood. Dat is een mooi resultaat.De initiatiefnemers denken al na over een vervolg.

Auteur: Agora - Leven tot het einde

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

1 reactie(s) op artikel "Waar denk je aan bij de dood?"

Avatar image
Rene Gieltjes
8-4-2016 20:28

Wat jammer, dat er nog steeds zoveel mensen niet weten dat het leven na de aardse dood, voor eeuwig doorgaat en dat de dood niet bestaat. Eigenlijk is zou het zo moeten zijn, dat het verlaten van eenn afgesloten aards leven een feest is, omdat je deze les tot het einde heb doorstaan en dat je nu mag terug gaan kijken op dit leven en daaruit leren om aan oa Gene Zijde verder te gaan.

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen