Wat betekent ongeneeslijk ziek zijn voor een patiënt en zijn/haar naasten? En welke rol kunnen zorgverleners, vrijwilligers en andere betrokkenen daarbij spelen?
De verhalen laten zien hoe mensen omgaan met de eindigheid van het leven, hoe zij invulling geven aan hun leven tot het einde en hoe je als betrokkene van betekenis kunnen zijn.

Video: tips voor nieuwe collega’s in de palliatieve zorg

Aantal weergaven: 6470

Korte film Agora

Welke houding en vaardigheden heb je nodig in je werk in de palliatieve zorg? Waar kun je op letten? Laat je inspireren door de korte film van Agora met tips van ervaren collega's in de palliatieve zorg.

De film is gebaseerd op interviews tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg. We vroegen de mensen: Wat wil jij nieuwe collega’s in de palliatieve zorg meegeven? De geïnterviewden hebben in hun werk te maken met palliatieve zorg of zijn bekend met deze zorg door een persoonlijke ervaring. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde en enthousiaste mensen, die maar wat graag hun ervaringen met je delen.

Aan het woord zijn: een internist/medisch specialist palliatieve zorg, huisarts, gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg i.o., consulent spirituele zorg, opleider oncologie en hematologie, journalist/vrijwilliger, secretaris consortium Propallia/naaste, verzorgende individuele gezondheidszorg.

Tips van ervaren collega's
Zij willen je graag ondersteunen in je werk en je meer bekendmaken met zorg in de laatste levensfase. Misschien begin je net aan een nieuwe baan in de palliatieve zorg of ben je vanuit je huidige functie niet zo bekend met deze zorg. Dan komen de tips van pas. Benieuwd? Laat je inspireren en verrassen

Eén kans om het goed te doen
Collega's kunnen je helpen je weg te vinden in de palliatieve zorg. Doe een beroep op ze en vraag ze hun ervaringen met je te delen. In een werkomgeving als de palliatieve zorg is dat erg belangrijk, want in de laatste fase van iemands leven heb je maar één kans om het goed te doen. 

Wat is jouw tip voor nieuwe collega's?
Deel jouw ervaringen ook weer met nieuwe collega's. De film kan daarbij van pas komen. Laat hem gerust tijdens een werkoverleg, opleiding of cursus zien. We zijn benieuwd naar jouw tips en ervaringen. Deel ze onder dit nieuwsbericht door een reactie achter te laten.

Wat is de waarde van palliatieve zorg? 
Wil je meer weten over palliatieve zorg? Over wat ertoe doet in de zorg en ondersteuning van mensen in de laatste fase van het leven? Bekijk dan ook onze korte film Wat is de waarde van palliatieve zorg? 

 

 

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen