Wat betekent ongeneeslijk ziek zijn voor een patiënt en zijn/haar naasten? En welke rol kunnen zorgverleners, vrijwilligers en andere betrokkenen daarbij spelen?
De verhalen laten zien hoe mensen omgaan met de eindigheid van het leven, hoe zij invulling geven aan hun leven tot het einde en hoe je als betrokkene van betekenis kunnen zijn.

Aantal weergaven: 2373

Agora vroeg aan deelnemers aan het Nationaal Congres Palliatieve Zorg naar hun ervaringen en filmde hun reacties.

Ondersteuning in de laatste levensfase vraagt ook iets van gemeenten en welzijnsorganisaties. Hoe kunnen we dat efficiënt regelen in het belang van de patiënt en de naaste? 

Thema’s die aangestipt worden in het filmpje

Het begint bij erkenning dat de levensverwachting beperkt is en dat procedures dan soms belemmerend werken. Maar ook de vraag wie doet wat en hoe kunnen we dat efficiënt op elkaar afstemmen? En wat kunnen vrijwilligers betekenen in de sociaal emotionele ondersteuning? 

Agora wil het filmpje gebruiken om mensen en organisaties in het sociaal domein bewust te maken van waar het in de laatste levensfase om kan gaan.

Wat zijn jouw ervaringen? 

Laat het ons weten!  Mail naar Sandrina Sangers, ssangers@agora.nl

Auteur: Sandrina Sangers

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Dit formulier verzameld uw naam, e-mailadres, IP adres en content zodat we de reacties kunnen onderverdelen op de website. Voor meer informatie kan je naar onze Privacy Policy en Terms Of Use waar u meer informatie kan vinden over waar, hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Reactie toevoegen