Video: Wat is de waarde van palliatieve zorg?

Aantal weergaven: 9796

Korte film Agora

Wat is waarde van palliatieve zorg? Hoe kun je van betekenis zijn voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten? Laat je inspireren door deze korte film van Agora.

Elk jaar vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Een dag in het teken van palliatieve zorg met als doel burgers, maar ook zorgprofessionals en zorgverleners bekend te maken met deze zorg in in de laatste levensfase, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. 

Ook na deze dag is het belangrijk palliatieve zorg onder de aandacht te blijven brengen en ervaringen te delen. Te laten zien wat de waarde is van deze zorg en hoe je als betrokkene rond mensen met een ongeneeslijke ziekte en naasten van betekenis kunt zijn. Agora stelde daarom een korte film samen.

"...Ik heb gemerkt dat het multidimensionele, dus het lichamelijke, sociale, psychische en het spirituele dat dat altijd bij elkaar hoort. Dat kun je niet los van elkaar zien...": Anke Oedzes, gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg i.o.

Waarde van palliatieve zorg
Agora interviewde deelnemers aan het Nationaal Congres Palliatieve Zorg en stelde hen de vraag Wat is de waarde van palliatieve zorg? Aan het woord zijn een naaste, huisarts, anesthesioloog, consulent spirituele zorg en gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg i.o. Zij zijn bekend met palliatieve zorg vanuit hun werk of als gevolg van een persoonlijke ervaring en vertellen wat volgens hen de waarde is van palliatieve zorg. Waar het om gaat in de zorg en ondersteuning in de laatste fase van het leven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Hoe je van waarde kunt zijn in deze bijzondere fase van het leven van mensen. 
 

Wat is jouw ervaring?
Deel de film met nieuwe collega's, collega's die niet dagelijks te maken hebben met palliatieve zorg, maar ook met dierbaren en geïnteresseerden. Je kunt de film gebruiken in een opleiding of cursus en elkaar bevragen. Komt het overeen met jullie eigen ervaringen? Deel het op Twitter of in de LinkedIngroep van Agora (nog geen lid van de Agora LinkedIn-groep, meld je gerust aan).

Vervolgfilm met tips
Bekijk ook de video 'Tips voor nieuwe collega's in de palliatieve zorg'. Ervaren collega's vertellen je welke houding en vaardigheden belangrijk zijn in je werk in de palliatieve zorg. 

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Login of registreer om commentaar toe te voegen.

Nieuwsbrief Agora