Vacature communicatieadviseur geestelijke verzorging

Aantal weergaven: 1035

Vacature communicatieadviseur geestelijke verzorging

Wil jij eraan bijdragen dat mensen in hun laatste levensfase ondersteuning krijgen op het gebied van zingeving? Wij zoeken een ervaren communicatieadviseur die de regie neemt in de communicatie in het project Geestelijke Verzorging Thuis.

Achtergrond

Het ministerie van VWS financiert sinds 2019 een omvangrijk project over geestelijke verzorging thuis. In dit project werken veel verschillende organisaties samen. Essentie is dat sinds 2019 geestelijke verzorging thuis structureel wordt vergoed voor alle burgers van 50 jaar en ouder en voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten. Hiervoor is intussen een landelijk dekkend netwerk van Centra voor Levensvragen actief, die geestelijk verzorgers inzetten voor begeleiding van mensen thuis.

De uitdaging

Veel verwijzers, burgers en mensen in de laatste levensfase zijn nog niet bekend met de mogelijkheid van vergoeding voor inzet van geestelijk verzorgers thuis. De beroepsvereniging van geestelijk verzorgers, de VGVZ, heeft een strategisch communicatieplan geschreven in opdracht van het Ministerie van VWS. Agora en de VGVZ zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die de regie pakt in de implementatie van de ontwikkelde communicatiestrategie. Dat doe je samen met een communicatiebureau én met de partners in het project.

Wat ga je doen

 • Zorgdragen voor de selectie van een communicatiebureau dat ondersteunt in de uitvoering. Selectie gaat in overeenstemming met de eisen van VWS. Je coördineert de briefing, gunningscriteria, beoordelingsproces, subsidieaanvraag, etc.
 • Dagelijkse regie op de uitvoering van de communicatiestrategie. Hierbij begeleid je het geselecteerde bureau en de betrokken partners. Je beoordeelt alle voorstellen en werk van het bureau. Ook bewaak je de eenheid van alle communicatie online, offline, social media, in woord en beeld.
 • Verder ontwikkelen van de boodschap en nader identificeren van doelgroepen en ontwikkelen van strategieën om deze effectief te bereiken en betrekken.
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties met journalisten, bloggers, beroepsorganisaties en maatschappelijke organisaties die de bekendheid met geestelijke verzorging kunnen helpen vergroten.
 • Je bent nadrukkelijk óók meewerkend voorman/vrouw in de uitvoering. Je ontwikkelt campagnes, content en materiaal en zorgt voor mediabereik.
 • Je zorgt voor regelmatige afstemming met de Deelprojectgroep Communicatie, waarin vertegenwoordigers van diverse organisaties zitting hebben.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en relevante opleiding(en) op het gebied van communicatie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur en ervaring in een coördinerende rol.
 • Je hebt ervaring met het selecteren van communicatiebureaus volgens specifieke (acquisitie)eisen.
 • Je kunt tactvol opereren in een politieke omgeving met veel partners en belangen en werkt graag samen.
 • Je bent resultaatgericht, pro-actief en kunt partners stimuleren en motiveren.
 • Je hebt affiniteit met de actuele maatschappelijke vraagstukken rondom ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten. Kennis van het werk van de geestelijk verzorger is een pre.
 • Je bent op korte termijn beschikbaar.

Ons aanbod

 • Zelfstandige functie van 24 uur
 • Een contract voor twee jaar
 • Salaris tussen de € 2.500 en € 3.600 bruto, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Standplaats: bij Agora in Bunnik
 • Je voert je taken uit onder verantwoordelijkheid van Agora en de VGVZ

Reageren

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur voor 12 februari 2020 een e-mail met je motivatie en CV naar info@agora.nl onder vermelding van vacature communicatieadviseur geestelijke verzorging.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Karin Seijdell, voorzitter van de Deelprojectgroep Communicatie, info@zinlab.nl of 06-17137235.

Over Agora

Agora wil léven tot het einde mogelijk maken, waarbij mensen in hun laatste levensfase hun leven kunnen inrichten op een manier die past bij hun wensen en waarden. Agora richt zich op professionals (onder andere uit de zorg, welzijn, gemeenten, zingeving) en vrijwilligers. Wij willen hun kennis vergroten en hen inspireren met goede voorbeelden uit de praktijk. Wij brengen hen met elkaar in verbinding en stimuleren samenwerking tussen de verschillende domeinen. Op ons kantoor in Bunnik werken 12 medewerkers. www.agora.nl

Over VGVZ

De VGVZ is de beroepsvereniging van geestelijk verzorgers in Nederland. Geestelijk verzorgers zijn van oudsher werkzaam in zorginstellingen en bij de overheid (bij defensie en in gevangenissen), en sinds kort ook in de thuissituatie. De VGVZ verenigt geestelijk verzorgers van alle levensbeschouwelijke richtingen; zowel christelijke, als humanistische, als islamitische alsook geestelijk verzorgers die niet verbonden zijn aan enig levensbeschouwelijk instituut. De beroepsvereniging VGVZ telt ruim 1.200 leden, heeft een bestuur en een klein professioneel stafbureau.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Auteur: Agora.nl redactie

IconClassfa-newspaper-o

Login of registreer om commentaar toe te voegen.

Nieuwsbrief Agora