Nog niet geabonneerd? Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws en ervaringsverhalen van Agora rondom eindigheid en de palliatieve benadering in zorg en welzijn.

Abonneren nieuwsbrief Agora

Artikelen uit de nieuwsbrief van Agora

In gesprek tijdens Internationale Dag vd Palliatieve Zorg 2017

Aantal weergaven: 4417

Wat kan palliatieve zorg voor jou betekenen?

Als je gezond bent, denk je misschien niet na over eindigheid en je laatste levensfase. Dat kan veranderen als je een ongeneeslijke ziekte krijgt en niet meer beter wordt. Aan welke zorg heb jij dan behoefte? Wat is er mogelijk? 

Veel burgers weten niet wat palliatieve zorg voor hen kan betekenen (Bron: NZa rapport 'Palliatieve zorg op maat'). Om hier meer bekendheid aan te geven en het belang van palliatieve zorg te benadrukken, vindt jaarlijks de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Dit jaar op zaterdag 14 oktober 2017. 

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg
Op deze dag kun je meer te weten komen over palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. Zodat je kunt ontdekken welke keuzes je kunt maken als je niet meer beter wordt, wie je daarbij kan ondersteunen en hoe belangrijk het is dat je tijdig nadenkt en spreekt over de laatste fase van je leven. Wat is voor jou van waarde en belangrijk voor een goede kwaliteit van léven tot het einde? 

Seniorenwijzer
Ook als je volop in het leven staat en gezond bent, is het goed hier al bekend mee te raken en stil bij te staan. Daarom heeft Agora in het nieuwe nummer van Seniorenwijzer een artikel geschreven en de lezers geattendeerd op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg: Wat kan palliatieve zorg voor u betekenen?'

Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Login of registreer om commentaar toe te voegen.