Mantelzorgmonologen on tour

Aantal weergaven: 1404

Dit najaar kun je op vier locaties in Nederland de mantelzorgmonologen bijwonen. Werk je in de (palliatieve) zorg of in het sociaal domein? Dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een eerste stap naar wederzijdse bekendheid. Wie weet welke mooie samenwerkingsverbanden daaruit voortkomen!

Agora heeft de mantelzorgmonologen laten doorontwikkelen naar situaties waarin ongeneeslijke ziekte of het naderend levenseinde een rol spelen. Tijdens de Agora miniconferentie 'Met de mantel der liefde' in 2018 werd de voorstelling zo goed ontvangen dat we besloten deze verder onder de aandacht te brengen. 

Acteurs Joanna, Lars en Maria geven een indringende inkijk in het leven van mantelzorgers. Met humor, vaart en veel rolwisselingen zetten zij levensecht neer waar mantelzorgers tegenaan lopen. Nieuwsgierig? Bezoek een van de voorstellingen In Gelderland, Rotterdam of Friesland.
  

Mantelzorgmonologen in Gelderse Vallei en Rotterdam

Op 8 en 17 oktober wordt de educatieve voorstelling ingezet in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ2019) in Netwerk Palliatieve Zorg Gelderse Vallei en Netwerk Palliatieve Zorg Rotterdam e.o.

 • 8 oktober 2019: Van Mantelzorgmonoloog naar dialoog
  Locatie: Barneveld, vanaf 17.00 uur
  Bekijk de website van het netwerk Gelderse Vallei voor meer informatie en aanmelding
 • 17 oktober 2019: ‘Mantelzorgondersteuning in de palliatieve fase, via dialoog naar samenspel’
  Locatie: Rotterdam, van 13.00 - 17.00 uur
  Bekijk de website van netwerk Rotterdam voor meer informatie en aanmelding
 

Mantelzorgmonologen in Friesland

Op 4 en 5 november staan de acteurs op de planken op twee locaties in Joure en Leeuwarden, in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Ook hier werken welzijnsorganisaties samen met de Netwerken Palliatieve zorg in Friesland. 
 
 • 4 november 2019
  Locatie: Joure, van 16.00-18.30 uur
  Bekijk de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân voor meer informatie en aanmelding
   
 • 5 november 2019
  Locatie: Leeuwarden, van 18.00-20.30 uur
  Bekijk de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân voor meer informatie en aanmelding

Leven van naasten eenvoudiger maken
Mensen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg, maar nadrukkelijk ook degenen die werken bij organisaties die mantelzorgondersteuning bieden, zijn uitgenodigd. Zoals welzijnsstichtingen en gemeenten, verantwoordelijk voor ondersteuning van mantelzorgers.

In samenwerking met de Netwerken en welzijnsorganisaties die de deze dagen organiseren, wil Agora bereiken dat mensen die elkaar in hun dagelijks werk niet altijd tegenkomen samen bedenken hoe zij het leven voor naasten eenvoudiger kunnen maken. Naasten van mensen die ongeneeslijk ziek zijn of die door dementie in de laatste fase van hun leven zijn. 
 
Bron: Agora.nl, websites netwerken en Ceder trainingen
 

Auteur: Sandrina Sangers

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Login of registreer om commentaar toe te voegen.

Nieuwsbrief Agora