Spring naar content
Programmaleider proeftuinen I Beleidsadviseur Zorg en Sociaal Domein
Carolien Neefjes

Over Carolien


cneefjes@agora.nl / 06 83 03 23 76

Ambitie

Als zorg en sociaal domein samen een lemniscaat vormen, zit Agora precies in het midden daarvan. Als actieve verbinder help ik om die twee dichter bij elkaar te brengen. Daarbij breng ik mijn ervaring in beide werkvelden mee. Aan de ene kant ben ik opgeleid als verpleegkundige en heb ik veel gesprekken gevoerd met kwetsbare mensen en hun naasten. Aan de andere kant heb ik veertien jaar gewerkt bij een gemeente, onder andere als projectleider Sociaal Domein en als teamcoördinator van het loket wonen, zorg en welzijn. Kenmerkend voor mij zijn mijn West-Friese directheid en pragmatische instelling.

Zorgen dat kwetsbare mensen en hun naasten de beste zorg en ondersteuning krijgen, is een sterke intrinsieke motivatie voor mij. Aandacht voor de mens, daar draait het om. Dat was voor mij ook reden om sociologie te gaan studeren en het is precies wat me aanspreekt bij Agora.

Aandacht voor de mens, daar draait het om

Ik werk op dit moment aan…

Proeftuinen
Die ontwikkelen we om de samenwerking van professionals uit de palliatieve zorg en het sociaal domein van dichtbij te kunnen onderzoeken. En succesfactoren op te halen.

Inspirerende voorbeelden
Van samenwerking verzamelen en delen is de kern van onze inductieve manier van werken.

1 Sociaal domein
Via dit platform hebben we nu al op een hele laagdrempelige manier toegang tot meer dan 1.000 vrijwilligers en professionals uit alle domeinen waarin Agora actief is. Het is een geweldige manier gebleken om met elkaar in gesprek te gaan, bijvoorbeeld in Videosessies.

Meer lezen

  1. Blog: De impact van life events is enorm. Gelukkig zijn ze te voorspellen
  2. Contact stimuleren binnen het sociaal domein
  3. In het kader van Practice what you preach wandel ik wekelijks met dementerende ouderen Dementerende ouderen
  4. Proeftuinen