Spring naar content
Terug

Symposium Zingeving in de spreekkamer

Save the date

Woensdag 27 september 2023, tijd en locatie nog nader te bepalen.

Georganiseerd door Agora ethiek en spirituele zorg, een werkgroep bestaande uit deskundigen in de palliatieve zorg, verpleging, geestelijke verzorging en beleidsadviseurs van Agora.

Zorgverleners vinden het soms lastig om thema’s op het gebied van zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten, cliënten en hun naasten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Dat kost teveel tijd, en welke vragen stel je dan?

Dat is jammer, want het gaat over wat iemand écht belangrijk vindt en geeft daarmee belangrijke informatie voor goede zorg en maatwerk. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale persoonsgerichte zorg.

Tijdens het symposium nemen wij je mee op reis door de fantastische dimensie zingeving en spiritualiteit. We geven je inzichten, tips en handvatten. We gaan actief met elkaar aan de slag en we laten zien dat je eigenlijk al heel veel met deze dimensie doet. We reiken tools aan om dat verder uit te werken, op een manier die bij jou past.

Op deze interactieve dag maken we gebruik van casuïstiek, waarin de diversiteit van patiënten aan bod komt. Wat is daarbij belangrijk om te weten en hoe kun je op eenvoudige wijze meer aansluiten en meer veiligheid en vertrouwen bieden? Hiermee verrijk je het contact met jouw patiënten en verbeter je de gesprekken en de kwaliteit van zorg.

Zingeving of spiritualiteit is meer aards dan je wellicht denkt. Het biedt vaak concrete aanknopingspunten voor ondersteuning en zorg.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is in het bijzonder bedoeld voor artsen en verpleegkundigen en daarnaast ook voor diverse andere betrokkenen in de palliatieve zorg, zoals netwerkcoördinatoren, geestelijk verzorgers, sociaal werkenden, vrijwilligers in de palliatieve zorg, managers, bestuurders, beleidsmedewerkers en geïnteresseerden.

Meer informatie

Meer informatie over het programma, de details betreffende de locatie, de exacte tijd en mogelijke kosten volgen zo snel mogelijk.

Blijf op de hoogte van het Agora-nieuws en onze evenementen via onze website, onze maandelijkse nieuwsbrief (meld je aan) en volg ons via onze LinkedIn-pagina.

Inspiratie

Voor inspiratie en meer achtergrondinformatie, bekijk alvast een Agora-infographic en een video:

Ook interessant:

Praktische informatie

Datum: 27 september 2023

Deel dit evenement