Spring naar content
Terug

Symposium Zingeving in de spreekkamer; diversiteit in verbinding

Save the date

Woensdag 27 september 2023, tijd en locatie nog nader te bepalen.

Georganiseerd door Agora ethiek en spirituele zorg, een werkgroep bestaande uit deskundigen in de palliatieve zorg, verpleging, geestelijke verzorging en beleidsadviseurs van Agora.

Zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Dat kost veel te veel tijd, en welke vragen stel je dan?

Dat is jammer, want het gaat over wat iemand écht belangrijk vindt en geeft daarmee belangrijke informatie voor goede zorg en maatwerk. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg.

Deze dag nemen wij je mee op reis door deze fantastische dimensie: we geven je inzichten, tips en handvatten. Maar vooral laten we zien dat je eigenlijk al heel veel met deze dimensie doet. We geven tools om dat verder uit te werken, op een manier die bij jou past.

Naast bovenstaande gaan we aandachtspunten bij verschillende diversiteiten bespreken. Wat is belangrijk om te weten en hoe kun je op eenvoudige wijze meer aansluiten, meer veiligheid en vertrouwen krijgen? Hiermee ga je jouw patiëntencontact verrijken en daarmee de gesprekken en de zorg verbeteren.

Zingeving is minder zweverig dan je wellicht denkt; het is meer aards dan menig ander onderdeel van de zorg.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is in het bijzonder bedoeld voor huisartsen en (wijk)verpleegkundigen en in het algemeen ook voor diverse betrokkenen in de palliatieve zorg, zoals (kader)artsen, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers, sociaal werkenden, vrijwilligers in de palliatieve zorg.

Meer informatie

Meer informatie over het programma, details betreffende de locatie, de exacte tijd en mogelijke kosten, volgen zo snel mogelijk.

Blijf op de hoogte van het Agora-nieuws en onze evenementen via onze website, onze maandelijkse nieuwsbrief (meld je aan) en volg ons via onze LinkedIn-pagina.

Inspiratie

Voor inspiratie en meer achtergrondinformatie, bekijk alvast een Agora-infographic en een video:

Ook interessant:

Praktische informatie

Datum: 27 september 2023

Deel dit evenement