Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2018
Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2018

Aantal weergaven: 3582

Wat is de waarde van palliatieve zorg?

Tijdens deze dag kun je als burger, patiënt, naaste, mantelzorger, vrijwilliger, zorgverlener en professional in heel Nederland deelnemen aan activiteiten om bekend te raken met palliatieve zorg. Je bent welkom!

Activiteiten
De activiteiten lopen elk jaar uiteen van informatiemarkten, cursussen, lezingen tot bijvoorbeeld een filmavond. Zowel op de dag zelf als de week ervoor en erna vinden activiteiten plaats. Bekijk social media en websites van Netwerken Palliatieve Zorg, hospices, ziekenhuizen, mantelzorgorganisaties en vrijwilligersorganisaties voor activiteiten bij jou in de buurt. Op twitter wordt vaak de hasthag #IDPZ geplaatst in tweets, dit jaar #IDPZ2018. Door op deze term te zoeken, vind je snel informatie over deze dag. Ook op de website Pal voor u zijn verschillende activiteiten te vinden.

Onderwerpen
Onderwerpen die veelal aan de orde komen, zijn

IDPZ 2017
Lees Terugblik op de internationale dag van de palliatieve zorg 2017 voor een impressie van deze dag.

Zelf organiseren
Inspiratie nodig om zelf een activiteit te organiseren? Zoek op twitter naar activiteiten die in vorige jaren plaatsvonden, bijvoorbeeld via #IDPZ2017. Of zoek eens op #WMTY18, de hashtag van de What Matters To You dag eerder dit jaar. Vele leuke activiteiten die je in jouw organisatie samen met collega’s kunt vormgeven dit jaar. Maar je kunt natuurlijk ook vertellen over jouw eigen ervaringen in de palliatieve zorg, net als onze bloggers. Ga je iets organiseren, deel het dan via social media met de #IDPZ2018, dan kan Agora je berichten ook delen en verder verspreiden.

Agora en IDPZ
Agora zal in aanloop naar 13 oktober en op de dag zelf de palliatieve zorg extra onder de aandacht brengen. We benadrukken het belang van een mensgerichte benadering en vroegtijdig nadenken en praten over de laatste levensfase. Op die manier willen we eraan bijdragen eindigheid een plek te geven en in het leven van mensen en in organisaties en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde

Clémence Ross: "We vinden het belangrijk dat de leefwereld van mensen die het levenseinde onder ogen moeten zien en hun naasten het vertrekpunt is van palliatieve zorg in zorg en welzijn. Wat vinden mensen dan belangrijk? Het zou zo mooi zijn als zorg en ondersteuning daar steeds meer van uitgaan. Daar zetten we ons samen voor in." 


Auteur: Anne Marie Kerkdijk

Meer links

IconClassfa-newspaper-o

Laat uw reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen